Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT U UKRAJINI

Panika u ruskoj vojsci: 'Pojavili su se željeznički partizani, spremni su na sve'

Pixsell/Pixabay/Ilustracija
06.07.2022.
u 15:33

Član organizacije Ivan rekao je da je anarhistički partizanski pokret u Rusiji decentraliziran i da od travnja u cijeloj zemlji djeluje između 20 i 40 ćelija.

Neovisni ruski medij Meduza piše da su se u Rusiji pojavili takozvani željeznički partizani.

Od kraja veljače pojavila su se izvješća o najmanje 23 napada na urede za vojnu registraciju i novačenje u različitim dijelovima Rusije. Od spomenuta 23 napada, 20 ih je bilo Molotovljevim koktelima. Neke od napada snimili su i sami počinitelji. Prošle godine nije bilo takvih incidenata, piše Meduza.

Ruske vlasti su privele neke od "partizana". Među njima je bio i Ilja Farber, koji je bio osumnjičen za paljenje dviju zgrada vojnog ureda za registraciju i novačenje u Udmurtiji.

Nakon početka rata s Ukrajinom, u Rusiji su učestale nesreće na željeznici. Insider je naveo da su od ožujka do lipnja u različitim regijama Rusije iz tračnica iskočila 63 teretna vlaka; što je gotovo jedan i pol put više nego u istom razdoblju prošle godine. Nesreće su se događale uglavnom na zapadu i jugozapadu Ruske Federacije, ponekad u blizini vojnih jedinica.

U svibnju je Telegram kanal Caution, ne navodeći izvore, napisao da FSB traži članove Borbene organizacije anarhokomunista (BOAC), koji su na Telegramu govorili o sabotaži na željeznici u moskovskoj regiji.

Policijski službenici izašli su na lice mjesta i utvrdili da je netko djelomično otvorio tračnice na području koje vodi do nastavno-taktičkog središta 12. glavne uprave ministarstva obrane, koja je nadležna i za nuklearno naoružanje.

Insider piše da su nakon početka rata članovi BOAC-a počeli na Telegramu objavljivati ​​upute o organiziranju željezničkih nesreća i govoriti o svojim uspješnim operacijama. Dodaje da je BOAC postao "najaktivnija subverzivna snaga" u Rusiji od početka rata.

"Sabotaža željeznice je relativno jednostavan i vrlo učinkovit način da se nanese šteta neprijateljskoj vojsci. Štoviše, s minimalnim rizikom za civile, ako se izvede ispravno, može ozbiljno oslabiti ruske oružane snage i utjecati na to koliko brzo će rat završiti", rekli su iz BOAC-a.

Član organizacije Ivan rekao je da je anarhistički partizanski pokret u Rusiji decentraliziran i da od travnja u cijeloj zemlji djeluje između 20 i 40 ćelija.

 

 

Komentara 38

IS
isulj2
16:28 06.07.2022.

U Nizozamskoj ratno stanje, a vi o partizanima.

TE
terence
15:54 06.07.2022.

Znaci braca Grimm jos pisu

DU
Deleted user
16:25 06.07.2022.

Ma ja, eno, sve trče na toalet svakih 10 min od silnog straha......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije