Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u vjeri

U Rijeci se održava prvi slet katoličkih skauta Hrvatske

Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/7
22.06.2018.
u 10:57

Skaute čekaju ekumenske večeri, molitve, razne skautske igre i radionice, svjedočanstva Blanke Vlašić i Marin Ivanović Stoka koji će održati i koncert

Katolički skauti osnovani su prije 15 godina u Rijeci. Iz župe sv. Križa proširili su se u deset biskupija i danas broje više od tisuću aktivnih članova u jedinoj skautskoj nacionalnoj katoličkoj organizaciji. 

Od petka do nedjelje katolički skauti organiziraju svoj prvi nacionalni susret.

Sve počinje danas u 19 sati svetom misom koju u sv. Dujmu u Driveniku predvodi riječki nadbiskup Ivan Devčić. Poslije svete mise slijedi program otvorenja sleta u frankopanskom kaštelu, predstavljanje programa, pojedinih biskupija. Posebnost je ekumenska večer s pastorom iz Beča i nastupom ekumenskom benda Ristream. 

U subotu skauti imaju bogati program na polju pored tribaljskog jezera: vožnju kanuima, pioneristiku, čvorologiju, razne skautske igre i radionice. U 17 sati svetu misu u crkvi sv. Dujma predvodi biskup Ivica Petanjak, a u 20 sati program u kaštelu posvećen je braniteljima Vukovara koji imaju svjedočanstvo i projekciju filma "Vukovarska štafeta smrti". 

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Sadržajan dnevni program skauti imaju i u nedjelju. U 18 sati svjedočanstvo u crkvi sv. Dujma ima Blanka Vlašić, a svetu misu u 19 sati predvodi don Božo Škember u zajedništvu s brojnim svećenicima. Poslije svete mise hrvatski reper Marin Ivanović Stoka ima svjedočanstvo poslije kojega će održati koncert. 

U ponedjeljak svi skauti dolaze u Rijeku gdje će sudjelovati u mimohodu povodom Dana državnosti te će u 13 sati biti na svetoj misi koju u katedrali svetog Vida predvodi varaždinski biskup Josip Mrzljak. 

1/5

Komentara 6

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
15:28 22.06.2018.

Od Blanke mogu nauciti kako snimiti pornic, a od Stoke kako si zivot upropastiti drogom.

Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
16:13 22.06.2018.

Dobru zabavu! :)

Avatar boros
boros
17:05 22.06.2018.

..."skauta..."? Sta ti ga to dodje,jeli to neka nova "vjera ili sekta..."? LZN, ili su to oni koji su se "preobrazili",jbte...A tko im je glavni i odgovorni glasnogovornik?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije