Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvi u hrvatskoj

U Rijeci otvoren Hospicij 'Marija Krucifiksa Kozulić'

Hospicij, Rijeka (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
28.01.2013.
u 15:04

Osnivač ove Ustanove za palijativnu zdravstvnu skrb je Caritas Riječke nadbiskupije, a suosnivači Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija

- Ovo je dokaz da je Rijeka u nizu stvari, osobito u zdravstvenom sustavu predvodnica naprednih ideja. Istina je da Hrvatska stari, ali ćemo boljom politikom, gospodarstvom pokušati to nadoknaditi i pronatalitetnu politiku kao prioritet staviti na prvo mjesto – kazao je u Rijeci ministar zdravlja Rajko Ostojić prilikom otvorenja Hospicija \"Marija Krucifiksa Kozulić\", prvog u Hrvatskoj.

Osnivač ove Ustanove za palijativnu zdravstvnu skrb je Caritas Riječke nadbiskupije, a suosnivači Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Kazavši da je palijativna skrb u definiciji borba za život, Ostojić je naglasio kako će bolesnici, kroz multidisciplinarni pristup, brigu liječnika, medicinskih sestara, fizioterapeuta, psihologa, duhovnika, na jednom mjestu dobiti svu potrebnu skrb.

Riječki Hospicij će Ministarstvo zdravlja tijekom veljače uključiti u mrežu zdravstvenih ustanova. Plan im je razvijati palijativnu skrb.  Predviđeno je, kazao je Ostojić, otvaranje pet regionalnih centara za palijativnu skrb diljem Hrvatske skrb tijekom četiri godine mandata.

Ključne riječi

Komentara 1

RS
ratovao sam protiv petokrake
18:47 28.01.2013.

Zašto sada komunjare (tzv.vlada)šuti i odmah se gura otvoriti objekt koji je financirala i vodila crkva.sada ne pitaju odakle novci crkvi nego ajde,vi ste odradili ajmo sada mi otvarat" to je naš uspjeh.sad se nećete svađat komunjare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije