Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija pet prijateljica

U rekordnom roku sakupile 131.000 eura za pomoć Zagrebu, cilj im je 200.000

Sara
Foto: Screenshot
1/8
24.03.2020.
u 14:38

Sav novac od kampanje bit će iskorišten za one najpotrebnije, kao što su bolnice i njihova obnova, te obitelji i stanovnici kojima je financijska pomoć najpotrebnija

Zagrepčanke Anamarija, Anja, Dora, Jana i Sara koje trenutačno žive u Amsterdamu u Nizozemskoj sakupile su do sada 131 tisuću eura za pomoć stradalima u potresu koji je u nedjelju pogodio Zagreb.

– Kad se probudite rano ujutro u nedjelju s pozivima roditelja i prijatelja, morate nešto napraviti. Nakon sati i sati pričanja i telefoniranja, plakanja i smišljanja, shvatile smo da imamo plan, ali i da nemamo. Tako je nastala ova kampanja – ispričala je Sara za R+.

– Sav novac od kampanje bit će iskorišten za one najpotrebnije, kao što su bolnice i njihova obnova, te obitelji i stanovnici kojima je financijska pomoć najpotrebnija – napisale su u opisu kampanje koje su pokrenule na stranici GoFundMe.

Prvotni cilj im je bio sakupiti 50.000 eura, no budući da su ga u rekordnom roku premašile, sada su ga povećale na 200.000 eura.

– Prikupljeni novac ići će u dobre svrhe. Kao što smo već rekli, želimo pomoći potrebitima. Kako bismo osigurali objektivnost, sastavili smo protokol kojeg ćemo se držati pri donacijama. Protokol možete pročitati u opisu kampanje. Do sada smo se obratili KBC-u Zagreb, Nacionalnom Stožeru za Civilnu Zaštitu, Gradskom Uredu za Upravljanjem Hitnim Situacijama, te Hrvatskom Veleposlanstvu u Nizozemskoj. Cilj dostojan naših i vaših donacija definirat ćemo u skladu i u dogovoru s nadležnim institucijama, u narednih nekoliko dana – objavile su prijateljice.

VIDEO Potres teško oštetio Đorđićevu ulicu u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar doog_kool
doog_kool
16:17 24.03.2020.

Cure svaka vam cast!! Samo ne dozvolite da nekakve gradske mutikaše raspolažu tim novcem,nek novac ode najpotrebitijima.

PE
pepita005
16:24 24.03.2020.

Grad Zagreb ima dovoljno novaca, a kako je praksa pokazala čak i previše, da se pomogne posljedicama potresa u svim aspektima. Cure bolje da taj novac donirate za liječenje djece!

BR
BraniteljJakob
18:33 24.03.2020.

U nekim drugim novinama sam procitao da je ta vasa pomoc namjenjena za obnovu katedrale. Ako je to tocno, onda stvarno nemam rijeci! 5 zena ide pomagati crkvu koja ih je 2 tisuce godina ugnjetavala na najperfidnije nacine, pored toliko potrebitih ljudi kojima je potres odnio gotovo sve. Uozbiljite se, molim vas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije