Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozadina rata

U ratu stvorena nova svjetska sila: Zgrnuli su milijarde na modernom oružju

31.01.2023.
u 18:44

O tehnološkom rastu i kvaliteti turske vojne industrije počelo se pričati više tek s pojavom bespilotnih dronova „Bayraktar TB-2“ kojega proizvodi „Baykar Defense Technology”. Ovi dronovi su donijeli velike problem ruskoj vojsci na frontu koja se nikako nije mogla obraniti od napada ovih modernih letjelica koje su preko noći postale tražene u cijelome svijetu. Jedan od razloga tome što samo jedan ovaj dron nosi osam raketa te da u zavisnosti od konfiguracije drona, i vrste senzora, on može biti naoružan čitavim spektrom raketa i bombi. Koliko daleko razmišljaju u Turskoj i kakve sve planove imaju govore i planovi za svemir pa je tako već proizveden prvi domaći satelit Grizu-263. svemu ovome treba istaknuti kako zasigurno postoje i brojni planovi i projekti o kojima se za sada ništa ne zna, a koji će biti predstavljeni svjetskoj javnosti u nekom trenutku.

Komentara 16

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
19:36 31.01.2023.

Barjaktari su trome, štoviše kilave letjelice. Da ih Rusi nusu bili u stanju oboriti govori o ruskoj sklonosti alkoholu i vojnom rasulu.

KO
kom
19:44 31.01.2023.

Ne kaže se "stepeni" nego "stupnjeva".

Avatar trabanti
trabanti
19:25 31.01.2023.

Apsolutni novum! Rat je - a netko na toj činjenicizarađuje novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije