Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krijumčarenje narkotika

U ratu protiv droge na Filipinima u kolovozu ubijene 444 osobe

Filipini policija
Reuters/Pixsell
27.09.2018.
u 12:16

Broj uhićenih dosegao je 155.193 osoba, a vlasti su otkrile količinu droge u vrijednosti 446,6 milijuna dolara.

Na Filipinima je prošli mjesec ubijeno 444 osumnjičenih osoba u sklopu akcije suzbijanja krijumčarenja narkotika, objavile su u četvrtak filipinske vlasti.

Ukupna brojka ubijenih u ratu protiv droge u toj zemlji sada iznosi 4854, prema zadnjem izvješću koje su objavile vladina agencija za suzbijanje droge PDEA, filipinska državna policija i druge vladine agencije. Vlasti tvrde da su ubijene samo osobe koje su se protivile uhićenju.

Broj uhićenih dosegao je 155.193 osoba, a vlasti su otkrile količinu droge u vrijednosti 446,6 milijuna dolara. Aktivisti za ljudska prava tvrde da je broj civilnih smrti premašio 12.000, te da su tu uključena i ubojstva iz osvete.

U istraživanju objavljenome u utorak koje je provela privatna tvrtka, 26 posto Filipinaca ne vjeruje policijskim tvrdnjama da su ubijeni u ratu protiv droge  uzvraćali vatru, a 27 posto vjeruje policiji. Prema istraživanju, 96 posto Filipinaca želi da policija uhvati osumnjičene žive, dok četiri posto smatra da to nije važno.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:32 27.09.2018.

I neka su ih!!!!

OV
Ovozemaljski
13:10 27.09.2018.

Idioti. Ukinuti prohibiciju na tkz. droge. Droga je najbolje šta imamo na planeti Zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije