Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati

U prvih pet mjeseci porast prihoda u turističkim djelatnostima

konobar
Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
16.07.2013.
u 12:57

Prihodi u turističkim djelatnostima rasli su i u svibnju, i to 14 posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec.

Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prvih pet mjeseci 2013. godine iznosili su 6,79 milijardi kuna što, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, predstavlja rast od 11,4 posto, javlja Ministarstvo turizma. Također, prihodi u turističkim djelatnostima rasli su i u svibnju, i to 14 posto u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec.

Gledajući po kategorijama, ukupno su pravne i fizičke osobe u prvih pet mjeseci ostvarile 2,43 milijarde prihoda (+5,4 posto) u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima, 1,41 milijardu kuna (+5,5 posto) u djelatnosti putničkih agencija, 1,35 milijardi kuna (+26,3 posto) u djelatnosti restorana i ostalih objekata za pripremu i usluživanje hrane te 1,24 milijarde kuna (+22 posto) u djelatnosti pripreme i usluživanja pića.

>> Lorencin zadovoljan, bilježimo turistički porast od oko pet posto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije