Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večeras

U Provjerenom: Snimka iz zatvora koja pokazuje posljednje trenutke života Bojana Bešića

Bojan Bešić
Foto: Nova TV
1/3
12.05.2016.
u 17:51

Na snimci se jasno vidi da je izvukao upaljač iz desnog džepa, a oni tvrde iz usta. On je htio privući pažnju na sebe i da ga izvuku od tamo. Više puta okreće i gleda u kameru s čuđenjem što nitko ne reagira, kaže Vedran Bešić brat pokojnog Bojana.

Ekipa Provjerenog donosi ekskluzivnu snimku zatvorske nadzorne kamere koja prikazuje posljednje trenutke života 25-godišnjeg Bojana Bešića, koji je izgorio u pulskoj samici 16. studenoga.2015.. 

Bojan je po zatvorima proveo ukupno pet godina. Zadnju kaznu od 8 mjeseci, služio je zbog prijetnje bivšoj djevojci i nezakonite upotrebe osobnih podataka. Dogodilo se to samo dva mjeseca prije nego što je trebao izaći na slobodu. Bojan je zapalio gumenu sobu, to jest samicu. Plamen se proširio, a pravosudni policajci nisu reagirali. Ugušio se, a tijelo je potom izgorjelo.

"Na snimci se jasno vidi da je izvukao upaljač iz desnog džepa, a oni tvrde iz usta. On je htio privući pažnju na sebe i da ga izvuku od tamo. Više puta okreće i gleda u kameru s čuđenjem što nitko ne reagira", kaže Vedran Bešić brat pokojnog Bojana.

O ovom se slučaju u pulskom zatvoru, u gradu puno govori, a u javnosti vrlo malo zna.

"Jedan od pritvorenika je prilikom izlaska iz zatvora odnosno premještaja u drugu instituciju izjavio da je bio svjedok tog nemilog događaja. Dok je ćelija gorjela i dok se osjetio dim i čula vika, čuo je kako čuvari govore da će ga malo pustiti kako bi naučio lekciju i došao pameti, a u međuvremenu su se vrata od topline raširila i nije ga bilo moguće spasiti tako da je do kraja izgorio. On je taj dan preseljen u drugu instituciju, a to je čuo dok je čekao da ga presele," kaže pulski službenik.

Provjereno donosi detalje slučaja kojeg se pokušava zataškati, a ekskluzivnu snimku pogledajte u večerašnjoj emisiji.

>>U gumenjaru prošvercao upaljač, zapalio ćeliju i poginuo u požaru

Komentara 7

VK
vk52
18:42 12.05.2016.

25 godina star i vec 5 godina proveo u zatvoru,kako je poceo tako je i zavrsio.Zalosno ali istinito,mozda je i bolje tako koju je buducnos on imao sa svojom glavom.

NI
Nik123
19:29 12.05.2016.

Po meni su policajci krivi jedino sto mu nisu uzeli taj upaljac. B.udala se ide zapaliti da privuce paznju na sebe? Ocito nije bez razloga bio u samici. Zao mi je, ali drugacije nije mogao zavrsiti. Jedina dobra stvar je sto tako nije ubio jos nekoga

SC
schwertransport
11:11 13.05.2016.

To mu je jedino pozitivno u zivotu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije