Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod Šibenika

U prometnoj teško stradalo četiri, a lakše pet Kurda, migrante švercao vozač kamiona iz Zagreba

Policija razbila krijumčarski lanac
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
31.05.2021.
u 12:14

Dolaskom policijskih službenika na mjesto nesreće, pored teretnog vozila Fiat kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin, zatečeno je 11 stranih državljana.

Jučer, 30. svibnja oko 5.10 sati, Policijska uprava je zaprimila dojavu o prometnoj nesreći na auto cesti A1 kod mjesta Vrpolje u kojoj je sudjelovao teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka.

Očevidom je utvrđeno kako je 26-godišnjak upravljao teretnim automobilom marke Fiat zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se iz smjera Splita u smjeru Zagreba. Dolaskom do mjesta Vrpolje, nije se kretao sredinom prometne trake, već je vozilom prešao preko prometne trake za zaustavljanje u nuždi te desnim kotačem udario u betonski ivičnjak. Tada je izletio izvan ruba kolnika, vratio se na kolnički trak te u zanošenju ponovo izletio izvan ruba kolnika, gdje je udario u kameni zasjek.  

Dolaskom policijskih službenika na mjesto nesreće, pored teretnog vozila Fiat kojim je upravljao 26-godišnji hrvatski državljanin, zatečeno je 11 stranih državljana. Provedenom liječničkom obradom u Općoj bolnici u Šibeniku utvrđeno je kako su ukupno 4 osobe teško ozlijeđene, a pet lakše

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 26-godišnji vozač teretnog vozila počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće kao i da je iz koristoljublja turskim državljanima omogućio kretanje u RH i time počinio kazneno djelo Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, ili drugoj članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije