Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veljko ostojić:

"U privatizaciji prednost tvrtkama s teškoćama u poslovanju"

'09.01.2012., Zagreb - Ministar turizma Veljko Ostojic u svom ministarstvu na Prisavlju. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
13.01.2012.
u 17:02

Ostala društva najprije treba restrukturirati pa privatizirati, izjavio je ministar turizma

U privatizaciji državnih turističkih tvrtki prioritet trebaju imati poduzeća s poteškoćama u poslovanju – istaknuo je ministar turizma Veljko Ostojić u petak tijekom svoga prvog susreta s predstavnicima turističkih udruga.

Ostojić, njegov zamjenik Oleg Valjalo i tajnik Kabineta Bernard Zenzerović sastali su se s predsjednikom Sindikata turizma i usluga Hrvatske Eduardom Andrićem i njegovom suradnicom Duškom Lončar te predsjednikom Sindikata Istre i Kvarnera Brunom Bulićem i njegovom suradnicom Marinom Cvitić.

– Uz poduzeća koje teže posluju, ostala društva najprije treba restrukturirati pa privatizirati – naglasio je Ostojić. Dodao je i da je za jačanje konkurentnosti hrvatskog turizma iznimno važno privući nove investicije, odnosno stvoriti potrebne uvjete za ulaganja u turizam.

Predstavnici sindikata istaknuli su važnost uvođenje standardizacije rada, odnosno uvođenje normativa u poslovanju hotela i ostalih turističko-ugostiteljskih poduzeća te podržali najavljene promjene PDV-a u turizmu.

Komentara 1

Avatar comparator
comparator
09:45 14.01.2012.

Ljetos na Korčuli konobarica je za svoj račun naplatila piće jer jako voli svoju državnu firmu. Krade se na svim razinama isto onako kao u prošlom sistemu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije