Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
haaško Žalbeno vijeće
Povratak na članak

U presudi šestorici ne sudi se Tuđmanu, Šušku i Bobetku

Odvjetnice optuženih bosanskohercegovačkih Hrvata ne slažu se s tumačenjem da je riječ o uputi za pravomoćnu presudu

Komentari 114

Avatar Idler 3
Idler 3
08:32 29.10.2017.

"Udruženi zločinački pothvat"je izmišljotina iz suđenja mafijaškim organizacijama koju su narivali v optužnicu jer nisu nikak drukče mogli povezat nepovezive stvari !!! Problem je kaj se od te optužbe teško i komplicirano obranit kolko god bedasto zvučala. Naime za dokazat nekaj takšnog trebali bi meti dokaz u kojem jasno piše kak bude ta ekipa napravila "to i to"....al toga ni. Znači natovarit neku "elastičnu" optužnicu koju more svak tumačit kak se mu prohtje.

VL
ST
stomugromova
09:53 29.10.2017.

Uskoro se sprema izmjena Daytonskog sporazuma gdje će konačnop Hrvati dobiti status ravnopravnog naroda.I neće više poturice birati hrvatske članove u vlasti,poput dvorske lude Komšića.

VL
DE
deps
11:04 29.10.2017.

To nisu odvjetnici koji bi branili istinu, nego mesićevski manipulatori poput Nobila u slučaju Blaškić. I od njih se treba štititi.

VL
PR
prajdali100
08:45 29.10.2017.

Koliko je samo Mesic koštao ovu državu ! I još uvijek hoda uokolo i laje na nju.To nema obraza,nema srama.....ništa.

VL
PR
prajdali100
08:59 29.10.2017.

Jewelle: Ravno je spaljeno i pobijeno a Alija Izetbegovic govori "da to nije naš rat".Zašto? Pa zato što tamo nema muslimana, boli ga jedna stvar za Hrvate.Je li itko iz Hrvatske govorio da je Ravno u Hrvatskoj iako je praktično na samoj granici?Nije !!! Svo oružje i sva moguca logistika muslimanima je dosla preko Hrvatske i odobrio ju je Tuđman.Preko 500.000 muslimana je zbrinuto na nasoj obali dok su 1993-ce Hrvati srednje Bosne krvarili.....Da ne bi Tuđmana Bihac bi bio Srebrenica na kvadrat....Kad se došlo pred Banja Luku Srbi su prisiljeni na mir....Tko je to omogucio ???Marsovci !!!Bio je strašan rat,i Tuđman je imao grešaka ali je na kraju izasao kao pobjednik.Zato bar pokušaj biti elementarno korektan.

VL
DU
Deleted user
08:22 29.10.2017.

Nadam se da se nas ovim tekstom ne priprema na potvrdu nepravomoćne presude.

VL
ST
stomugromova
10:24 29.10.2017.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/hercegovinu-mozete-pripojiti-srednju-bosnu-cemo-zauzeti-1203301 - www.vecernji.hr I zašto je došlo do sukoba između Hrvata i Muslimana? Došlo je prije svega zbog toga što su se Muslimani, kad već ne mogu vratiti područja koja su osvojili Srbi, orijentirali na stvaranje islamske države. Računajući da se mi ne smijemo angažirati, išli su na osvajanje hrvatskih područja srednje Bosne. Alija Izetbegović mi je otvoreno rekao: ‘Vi možete proglasiti prisajedinjenje Hercegovine Hrvatskoj, ali srednju Bosnu ćemo mi zauzeti, jer mi ne puštamo taj narod i to ne možemo ni po koju cijenu dopustiti’.

VL
ST
stomugromova
09:53 29.10.2017.

Uskoro se sprema izmjena Daytonskog sporazuma gdje će konačnop Hrvati dobiti status ravnopravnog naroda.I neće više poturice birati hrvatske članove u vlasti,poput dvorske lude Komšića.

VL
GB
goran.brodsky.3
14:23 29.10.2017.

Shodno tome i presuda Gotovini se odnosila isključivo na njega.To ne znači da nije bilo zločinačkog poduhvata,da Srbi nisu rastjerani,itd...

VL
GU
Gustirna
10:33 29.10.2017.

Uh uh.....cetnici po antifasistickim partijama i medijima ima bre da polude kada ovo cuju...

VL
Avatar coldmail
coldmail
14:48 29.10.2017.

HDZ je bio povijesna pljacka i izdaja Hrvatske od samog pocetka..........nemože se zanemariti podatak da su branitelji Vukovara ostali bez municije,da im nije stiglo protuoklopno oružje,...da i m nije upucena pomoc u ljudstvu te da podrške sa strane teškom artiljerijomm m uopce nije bilo.............Pa budale jedne glupe,Tudman je naredio da se vojarne NESMIJU dirati.Da se vlakovi sa artiljerijskim orudem propuštaju do Srbije..........Da nepregledne kolone vozila auto putem odvoze sve moguce naoružanje put Bosne !!!.....Osobno sam jednu kompoziciju vlaka skinuo protivno naredbi da se propusti.I tako smo dobili prvo teško oružje.Doduše bez nišanskih sprava ali daj šta daš.Nisam uopce razmišljao smijem li to uraditi ili moram slušati Tudmana.Vec 91.god.sam njegove poteze doživljavao kao izdaju i poraz.Umirao sam od muke i njegovih glupih poteza.

VL
KA
Kastelanin
09:11 29.10.2017.

Akdvokate nikad nisam razumio. Ali, vjerujem da hrvatski odvjetnici rade u nasu korist. Zivili!

VL
DO
dolmar
11:48 29.10.2017.

Presuda će biti kakova bude,tu se ništa ne može . No, mi znamo što je bilo i kako je bilo ! Jer kako god presudi taj sud niti je pravičan nit pravedan. Oni ne sude po pravu, već po političkom naputku velikih sila. Al' život ide dalje, nami nisu krivi niti Srbi , niti Bošnjaci ( oni štite interese svojih naroda kako znaju i kako umiju ). Nama su krivi naši nesposobni političari,koji ne stite interese svog naroda već vlastiti probitak......

VL
Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
10:51 29.10.2017.

ta sestorica UOPCE NISU KRIVI a potom ni Hrvatska Drazava...krivi su UDBASI koji slobodno setaju Hrvatskom..

VL
AL
Alfredo
09:56 29.10.2017.

Agresiju srba, pogotovo napad na sarajevo, trebalo je ublaziti i nametnuti tezu da su svi krivi. Iako se zna, da su se svi branili od srba. Da nije tako, nebi kasnije NATO morao srbe i milosevica raketirati. Ali trebalo je srbe spasiti i reci kako su svi krivi. Kako? Lijepo, tako.

VL
LE
LeicesterCity007
13:19 29.10.2017.

zbog Tuđmana me je sramota je sramota sto sam Hrvat. Najviše me sramota kad sam sa prijateljima Bisnjacima, što im onako bijedno zabismo noz u ledja. I danas, 20 god nakon pokolja u Ahmićima, Stupnom Dolu, Mostaru, Jajcu, Prizoru......itd, se moram izviljavati što sam Hrvat

VL
Avatar varešak
varešak
19:29 29.10.2017.

Nin osmanlijama za vrijeme svoje skoro petsto godina vladavine Bosnom nije uspjelo raseliti toliko Hrvata koliko ih je Tuđman projterao u posljedenjem ratu zato neka gori u paklu.

VL
Avatar yhmhn
yhmhn
10:06 29.10.2017.

.Treba "zbrisati"sve Tudmanove ulice i kipove,,,vrijeme je da istina izadje na vidjelo....................Samo u pravomocnoj presudi Dario Kordicu, Hag imenuje Tudjmana preko 40 puta, a HDZ i HDZ Bih preko 100 puta, ko glavno-odgovorne za veliko-hrvatsku agresiju nad Bih, i brojne zlocine protiv covjecnost u ratu u kojem je hrvatska vojska, pod direktnom komandom Zagreba, ............pobila 4-5 puta vise Bosnjaka no sto je stradalo Hrvata u Vukovaru, barbarksi razorila Stari most (na UNESCO popisu svijetske bastine), plus tisuce bosnackih kuca i mnoge ckrve.............., strpala u hrvatske logore i mucila i ubijala tisuce Bosnjaka, silovala 16-godisnje Bosnjakinje, i pocinila najveci jednokratni pokolj zena i djece tokom svih ratova 90-tih, .......................kad je hrvatska vojska poklala i zivo spalila 109 civila samo u Ahmicima, od kojih 33 bile zene, .....................a 11-oro djeca, ...............najmladje 3-mjesecna beba

VL
Avatar Papatest
Papatest
18:16 29.10.2017.

RS mora Tuđmanu podignuti spomenik na glavnom trgu u Banja Luci,on je najzaslužniji za uspostavu R.S.Dao im je Bosansku Posavinu,stao pred praznom Banja Lukom,i zajedno je sa Srbima ratovao protiv muslimana i potpisao Dejtonski sporazum točno kako je dogovorio s Miloševićem.U Oluji ni jedna granata nije ispaljena iz R.S.na H.V.

VL
RI
rikavac
11:28 29.10.2017.

Zna se uloga ove trojice kriminalaca u Bih oni su to sve zapoceli podjelu a sestorka je iskljucivo radila po zapovjedi ove trojice. I na kraju kad je nestala herceg bosna kad su optuzili sestorku Hrvatska dize ruke i pere se od ovog a dobro znamo sta su ova trojica radila.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.