Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove tvornice

U Prelogu smanjili broj nezaposlenih za 20 posto

Nezaposlenost
Marijan Sušenj/Pixsell
30.11.2014.
u 21:30

Rezultat je to otvaranja novih tvornica u gospodarskoj zoni na sjeveru grada, koja je postala premala pa se čeka proširenje

Grad Prelog uspio je u posljednjih godinu dana smanjiti broj nezaposlenih za dvadesetak posto! Gradonačelnik Ljubomir Kolarek (HDZ) rekao je na susretu gospodarstvenika da je broj nezaposlenih u godinu dana pao s 366 na samo 288, što je 19,4 posto manje nego prošle godine.

Rezultat je to otvaranja novih tvornica u gospodarskoj zoni na sjeveru grada, koja je postala premala pa se čeka proširenje.

- Povećan je i broj obrta sa 79 na 85 - istaknuo je Kolarek. U prvih devet mjeseci ove godine prihodi od poreza porasli su čak za 16 posto. Kolarek se nada da će se takav trend nastaviti i iduće godine jer zbog vladine porezne reforme očekuju desetak posto manje prihode od poreza na dohodak. U Prelogu, gradiću s oko 8000 stanovnika i 300 tvrtki i obrta, još nisu uveli prirez.

>> Nezaposlenost veća u odnosu na prošli mjesec, ali i manja u odnosu na prije godinu dana

Komentara 5

LA
Laura Anny
22:05 30.11.2014.

Treba pohvaliti i one koji su do sada za najbolji obavljen posao, odbili novce, zbog recimo, prijateljstva ili simpatije ili sto su uspjeli nauciti nesto dobro iz druge kulture.

VE
vezana
09:03 04.12.2014.

Flodur...ajde da vidimo "statistiku" i plaće. Zatraži na grdau Prelogu ili HZZu koliko je ljudi zaposleno sa visokom stručnom spremom u konkretno Prelogu zadnjih pet godina. Molim te pogledaj koliko ljudi, mladih odlazi van raditi, pogledaj statistiku novorođenčadi (manje od 39.000 beba) pa o čemu ti pričaš. Sretan bi bio kada bi mladi visokoobrazovni pronašli posao, no nažalost to nije tako. Najtraženiji su varioci...ne treba visoka škola. Što se pak tiče stranaca, stojim iza napisanoga.

VE
vezana
08:46 01.12.2014.

Statistika je mrtvo slovo na papiru, realnost je tužnija. Koliko se zaposlilo sa srednjom školom, a koliko sa visokom? Nije li Mornar bio u pravu kad je rekao "nećemo ulagati u Njemačku privredu". Činjenica je da se otvaraju poduzeća za zapošljavanje kadrova sa srednjom školom u 99% slučajeva, neka mi netko kaže koliko je zaposlenih u 2014 sa visokom spremom i gdje, pa da me demantira, bilo bi mi veoma, veoma drago? Stranci dolaze u zone gdje dobivaju "badava" infrastrukturu sa jeftinom radnom snagom, to je realnost. Naša djeca sa današnjim plaćama ne mogu zasnovati obitelj sa djecom (jer imati djecu polako postaje luksuz), pa je vrijeme gospodo da se zapitate-kamo sve to vodi?!?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije