Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istok hrvatske

Nezaposlenost veća u odnosu na prošli mjesec, ali i manja u odnosu na prije godinu dana

Nezaposlenost
Marijan Sušenj/Pixsell
25.11.2014.
u 13:03

Analizirajući stavke redovitog statističkog biltena HZZ-e vidljivo je da je u listopadu došlo do povećanja broja nezaposlenih osoba, što se pojašnjava, povratkom sezonskih radnika s rada na Jadranskom moru tijekom sezone.

Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje krajem listopada u Vukovarsko – srijemskoj županiji zabilježeno je 18.021 nezaposlenih osoba. U odnosu na rujan ove godine to je povećanje od 3,8 posto ali i u odnosu na listopad prošle godine smanjene od čak 16,3 posto. U isto vrijeme u samome gradu Vukovaru zabilježeno je 2600 nezaposlenih osoba što je 5,3 posto više nego mjesec dana ranije ali i 13,8 posto manje nego prije godinu dana.

Analizirajući stavke redovitog statističkog biltena HZZ-e vidljivo je da je u listopadu došlo do povećanja broja nezaposlenih osoba, što se pojašnjava, povratkom sezonskih radnika s rada na Jadranskom moru tijekom sezone.

– Kada je riječ o značajnom smanjenju broja nezaposlenih u odnosu na period od prije godinu dana i tu su razlog sezonski radnici. Naime, radi produžene sezone mnogi se još uvijek nisu vratili kući ili pak imaju odrađenih sati pa se i sada vode kao zaposlene osobe. Uz to imamo i javne radove na poplavljenim područjima koji su započeli i u gradu Vukovaru. Isto tako na evidenciji nisu niti oni Vukovarci koji su u međuvremenu napustili Vukovar i županiju, rekla je Ivana Klarić iz vukovarskog područnog ureda HZZ-e.

>>Stopa nezaposlenosti u porastu drugi mjesec zaredom

>>Prognoze HUB-a: U 2015. čeka nas pad BDP-a i rast nezposlenosti
 

Ključne riječi

Komentara 2

SI
Sittingbull
13:47 25.11.2014.

Zaključak, statistika je kao bikini. Puno toga pokazuje ali ono najbitnije ostaje skriveno.

KP
karlo.petrik
14:56 26.11.2014.

Ako se nastavi takav trend zaposljavanja na godinu ce hrvatska biti jedna od prvih drzava u EU koja ce imati najnizu stopu nezaposlenosti. prosti sistem svi u drzavi nezaposleni odlaze za poslom po cijelom svijetu., ostaju samo stariji inesposobni a tih je malo .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije