Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi u Tripoliju

U predgrađu Tripolija opet izbili sukobi s Gadafijevim snagama

'Men hold up posters of Libya\'s leader Muammar Gaddafi, of which several were distributed among a crowd gathered to view a burning fuel truck, in Tripoli March 2, 2011. Authorities said the incident
'CHRIS HELGREN'
14.10.2011.
u 17:14

Borbe se vode u Abu Slimu, predgrađu Tripolija, poznatom kao uporište Gadafijevih pristaša.

Nakon tri mjeseca mira u glavnom libijskom gradu Tripoliju u petak poslijepodne izbile su žestoke borbe između Gadafijevih pristaša i snaga Libijskog prijelaznog vijeća. Borbe se vode u Abu Slimu, predgrađu Tripolija, poznatom kao uporište Gadafijevih pristaša. Naim Zafer, vođa pobunjenika u Abu Slimu, kazao je za Večernji list da su borbe izbile nakon što se u predgrađu pojavilo više od pedeset naoružanih pristaša svrgnutog diktatora koji su uz uzvike: "Živio Gadafi“ pucali nasumice na sve što se kreće.

– Naše su snage odmah reagirale i sukobile se s izdajnicima. Borbe su teške i tražimo ih od kuće do kuće. Za sada vam ne mogu dati podrobnije informacije jer operacija je u tijeku – kazao je Naim Zafer.

Ključne riječi

Komentara 21

UF
ufrm
18:33 14.10.2011.

@.zeitgeist. Da stvarno je bilo super jel se racunaju kao beskucnici i oni koji su camili u libijiskim zatvorima dok je psihopata hodao okolo sa turbanom na glavi i financirao drzavni terorizam.

MC
Marsijan@c6
18:46 14.10.2011.

Libija ima 6.5 milijuna stanovnika a 15 milijuna vozila,ako kupujete novo auto drzava placa 50 %, drzava nije nikom duzna ni penny, svojim gradjanima su davali beskamatne kredite ( ako netko nije mogao isplatiti otplatila je drzava), litra benzina je bila14 centi( narod je primao mjesecne dividende),kruh skoro besplatan ,skolovanje besplatno, zdravstveno osiguranje besplatno,besplatna struja,godisnji pokloni od strane drzave svakom stanovniku po $ 500, ako netko studira izvan drzave drzavna mjesecna stipendija od 2,800 eura,kad navrsite 18 godina zagarantiran vam je stan,Ako zelite postati farmer dobijete zamlju,strojeve, zivotinje i hranu za pocetak besplatno, izgradio je Gadafi osmo cudo svijeta,libijski vodovod vrijedan $ 25 milijardi, utrosio je teske milijune pomazuci siromasne u Africi , Gadafi je narodu obecao da njegovi roditelji nece dobiti stan sve dok on ne skuci i zadnjeg Libijca .I u tome je uspio( na zalost kratko prije toga mu je otac umro),u Libiji nije bilo niti jednog jedinog ( usporedite Ameriku sa preko 4 milijuna )

ZE
.zeitgeist.
17:56 14.10.2011.

Stanje prije revolucije u Libiji: Devizne rezerve: 110 milijardi dolara Inozemni dug: 4,5 milijardi dolara BDP: 11.500 U$D Beskućnika: 0 (nula) Za 10 godina će sve biti u vlasništvu međunarodnih korporacija u zna se čijem vlasništvu, Libija će biti dužna,a, a narod na prosjačkom štapu. Da su bili demokratski izbori u Libiji, Gadafi bi sigurno nio izabran, jedino u Benghaziju ne bi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije