Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGODIO JU GROM

Požar aktivirao bombe i streljivo: Pogledajte što je sve policija pronašla u potkrovlju kuće u Karlovcu

Karlovac: Protueksplozijski pregled i o?evid na požarištu ku?e na Borlinu
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/13
29.05.2024.
u 18:06

Visoka temperatura izazvana požarom aktivirala je streljivo i dvije bombe, pri čemu je jedan vatrogasac zadobio prostrjelne rane uslijed aktiviranja druge bombe.

U kući koju je pogodio grom u naselju Borlin u Karlovcu pronađeno nagoreno oružje i streljivo tijekom policijske pretrage i očevida nakon požara i eksplozije koja se dogodila jučer, 28. svibnja.  Karlovačka policija izvijestila je kako su pretragom okrili nagorenu pušku, nagoreno automatsko oružje, nagoreni zračni pištolj, 66 komada streljiva, dvije nagorene žlice s osiguračima ručnih ofenzivnih bombi, više čeličnih kuglica, te deformirane čahure.

Incident se dogodio kada je grom od požar zahvatio kuću, izazvavši eksploziju u potkrovlju gdje su bile pohranjene različite vrste streljiva i dvije ručne ofenzivne bombe. Visoka temperatura izazvana požarom aktivirala je streljivo i dvije bombe, pri čemu je jedan vatrogasac zadobio prostrjelne rane uslijed aktiviranja druge bombe.

Policijski službenici Policijske uprave karlovačke odmah su reagirali te izvršili pretragu i očevid na mjestu događaja. Uz nagorena oružja i streljivo, pronađeni su i drugi fragmenti koji su potvrdili intenzitet eksplozije.

VEZANI ČLANCI: 

Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu bit će proslijeđeno posebno izvješće o ovom incidentu, izjavljuju službenici PU karlovačke.  Eksplozija i požar izazvali su značajnu zabrinutost među lokalnim stanovništvom, a vlasti apeliraju na građane da prijave bilo kakve sumnjive aktivnosti ili nelegalno skladištenje oružja i streljiva kako bi se spriječile slične nesreće u budućnosti.

>>> Protueksplozijski pregled i očevid na požarištu kuće na Borlinu

Karlovac: Protueksplozijski pregled i o?evid na požarištu ku?e na Borlinu
1/9

 

Ključne riječi

Komentara 5

FA
Fake
19:09 29.05.2024.

Vladek, rečeno je da je gazda umro a u kući živi starica.Taj je, bilo je pisano, već bio prijavljivan za nezakonito držanje.Zanimljivo kako do sada nikakvih podataka o pokojnom vlasniku te kuće Nekako smo navikli ako je nešto loše i u pitanju je Hrvat, drugi dan do trećeg koljena sve znamo o njemu.

VL
vladek370
18:49 29.05.2024.

Takove slučajeve treba oštro sankcionirati. Čovjek dođe gasiti požar i na kraju skoro pogine. Kazna minimum 10 godina.

SB
Stroga Babaroga
20:01 29.05.2024.

Treba povećati kazne za ilegalno oružje i treba ih provoditi! Kako je taj pokojnik već bio prijavljivan i svejedno imao takav arsenal doma? Da li su mu tada pretresli kuću, opalili poštenu kaznu? Da starica baš ništa nije znala… ne vjerujem! Pogotovo ako je pokojni muž već imao problema zbog toga!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije