Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
evakuacija
Povratak na članak

U posljednji trenutak spašen s tonućeg broda na Savi pa priveden

Odbio je intevrenciju i pokušao potjerati helikopter vičući da će mu turbulencije potopiti brod, što se najzad i dogodilo.

Komentari 34

BR
brainiac
19:13 19.09.2010.

Priveli su ga vjerojatno da potpise kako ih nece tuziti zato sto su mu potopili brod. A eto i policija je nesto iz ovog naucila, malo o osnovama fizike i funkcioniranju helikoptera.

VL
MA
Machak
19:50 19.09.2010.

Koja je to hrpa nesposobnjakovića ušla u policiju.....čak ni one koji mobiteliraju nije u stanju kazniti a za Newtonov zakon akcije i reakcije smatraju da u Hrvatskoj ne važi jer ga je i onako izmislio englez a zna se da oni nas mrze....

VL
BA
Bajum
21:51 19.09.2010.

Taj brod bi bio odnešen i potonuo bi jer je puštao vodu. Čovjek ga je pokušao spasiti a tip ga je odguravao i psovao mu mater!!!!??? Ja bi ga pustio da ode sa svojim brodićem do ostatka lijepe naše..Bolesnik...

VL
KU
kumajela
08:54 20.09.2010.

Tko će mu platiti štetu?

VL
SN
sneacker
16:15 19.09.2010.

Da li se ovaj na sajli predstavio kao policajac sluzbenom iskaznicom i znackom? :))

VL
X2
xychhr-200
17:19 19.09.2010.

Pametnjakovići - pa zar nisu brod mogli, ako treba i s helikopterom, dovući do obale... umjesto da su ga potopili..?

VL
BA
banijash
17:29 19.09.2010.

Pa potopili su covjeku brodicu i jos ga priveli!?

VL
PR
Protivcenzure
17:35 19.09.2010.

U kratko čovjek nije imao probleme ali mu ih je policija stvorila i napravila materijalnu štetu!

VL
AN
AndrejX
18:42 19.09.2010.

Grozno je promatrati koliko j eovdje zlobe i jala upuceno na racun ljudi koji su riskirali svoje zivote kako bi spasili jednog kretena koji je zabrljao stvar: - kako to da su svi brodovi na svom mjestu unatoc bujici, samo ne od ovog strucnjaka koji se ocito nije sjetio privezati svoju umotvorinu iako se danima najavljivalo veliki vodeni val ? - da li je interventno vozilo s nekolicinom vatrogasaca i camcem u vodi tamo trebalo dezurati sljedecih nekoliko dana u smjenama ili imaju i vaznijih poslova za taj camac u ovim uvjetima ? - bio sam tamo cca. sat vremena prije intervencije helikoptera i bilo je samo pitanje trenutka kad ce se potopisit sam od sebe. zad nji dio je bio ne vise od par desetaka cm od vode, a jos uvijek stignete tamo otici pa vidjeti kakva sve debla prilicnom brzinom jure nosene bujicom - povlacenje broda od desetak tona helikopterom ? Mozda u crticima, vitlo na vojnim ima limit od 300 kg s razlogom, a ovo je bio jos malen policijski Bell :)))))))) - da se u trenutku kada je specijalac spusten na brod ovaj pricvrstio za njega sve bi proslo bez problema i mozda bi uz malo srece isti jos plutao. Ali ne, ovi su se igrali lovice jer se junaku nije odlazilo , a uz malo mozga bi svakome trebalo biti jasno da helikopter ne moze stajati na jednom mjestu i bilo je dovoljno da ode par metara u krivom smjeru. Dakle umalo su stradali i spasitelji u pokusaju spasavanja jer bi se junak jos malo igrao na Titanicu. - da je pola sata kasnije camac bucnuo i da se ovaj utopio, jel bi i onda bio on kriv ili policija koja nije nista poduzila da spasi izbezumljenog covjeka ? Sramotno je ovakvo pljuvanje po ljudima koji su imali muda odraditi ovakav zahvat, da se ovaj na sajli pokupio nakon prvog pokusaja mogu zamisliti kako bi tek izgledali komentari.

VL
DO
doktorica
19:00 19.09.2010.

A šta je radio tri dana kad je sve započelo,mogao je tada spasiti brod .

VL
AN
andrijacatch
19:19 19.09.2010.

Trebali su uzeti MI-8. Onda bi stvarno napravili posao. Ili kanader. Ovo bi mogao biti model spašavanja kad nas strefi potres. Kalinić i njegov tenkić i nova eskadrila helikoptera.

VL
BR
brainiac
19:21 19.09.2010.

Ovo bi moglo uskoro osvanuti na failblogu.

VL
SN
sneacker
19:36 19.09.2010.

AndrejX je napisao/la: Evo i video na kojem je vidljivo koliko je vremena proslo prije potapanja ------------------ Pa da nije bilo helikoptera, ne bi se ni potopio. ok, trebalo ga je maknuti s tog broda, ali su barem prije toga trebali pokusati spasiti i brod jer je duznost policije i vatrogasaca i zastita imovine

VL
PR
Protivcenzure
19:48 19.09.2010.

imali su sreću. što da ih je obojcu tok vode stjerao u kabinu? a teoretski je moglo i helikopter povući za sobom... mozda je trebao odvezati brod i odvesti ga do obale ili ga barem pramcem koji je viši usidriti prema toku a ne krmom koja je niža...

VL
DU
Deleted user
20:09 19.09.2010.

Čini se da su osim novinara koji preuveličavanjem moraju prodati svoje slikovnice, sad počele i ostale službe preuveličavati opasnost i spašavati ljude koji to ne žele i koji ih mole da se maknu da ne naprave veću štetu. S drugee strane čini mi se da službe nisu poduzele ništa, opet bi ih kritizirali s drugog boka...

VL
DU
Deleted user
20:03 19.09.2010.

Bravo pandurcine: ne samo da ste se proslavili potapanjem broda, vec ste jos i priveli osobu koja je pokusala sprijeciti vas u vlastitoj glupost. Blago nama sa takom sposobnom policijom!!!!

VL
DR
drot13
21:23 19.09.2010.

Je li tko od vas gledao Savu zadnjih dana? Po površini plutaju cijela debla, otpad i tko zna što. Ispalo je kako je ispalo, ali što da je čovjek ostao i stradao? Opet bi bili krivi policajci, vatrogasci, grad, država i dr., ali zato što nisu postupili. Čovjek je spašen, država će mu platiti izvlačenje i popravak broda i to je to. I da, zaštita života je na prvom mjestu, pa i po cijenu imovine i života policajaca.

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
22:22 19.09.2010.

I to su valjda ljudske slobode! Ako je čovjek zahtijevao da ga se ne spašava, a za to, siguran sam nije bilo potrebe, nije ga tre balo dirati. Ovako su «glupi» spasioci sa kopna upropastili čovjeku brod. A što će mu tek «glupa» policija i sudstvo napraviti vidjet ćemo. To me podsjetilo na jedan davni slučaj, kad sam u Sloveniji htio tražiti utopljenika iz gumenog čamca, pa kad su pametni Slovenci vidjeli kako ja to «čudno» veslam sa pramca, istjerali su me panično van jer da ču se i ja utopiti. A ja, u mladim danima bio prvak Jugoslavije u veslanju kanua jednokleka na 10.000 metara.

VL
NE
Netjak
22:28 19.09.2010.

neke ljude, izgleda, treba spašavati i od njih samih. koji bi normalan čovjek zbog podrapanog brodića riskirao glavu u najvećoj bujici u zadnjih 50 godina? Njega ne treba privesti već poslati na promatranje u Jankomir.

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
22:30 19.09.2010.

Za intervencije na vodi mora biti prisutan i spasioc koji se razumije u vodu. Za intervencije na planini mora biti prisutan i profesionalni planinar. Za intervencije bilo gdje mora biti prisutan adekvatan spasioc.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.