Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u njemačkoj

U posljednjem pismu Đureković tvrdi da nije imao veze s Vanjom Špiljkom

Perković Mustač
DPA/PIXSELL
09.12.2014.
u 20:41

Đureković je u pismu napisao da je to odgovor na optužbe jugoslavenskih novinara i organa vlasti, ali ga nikad nije poslao.

- S Ina-Commerceom u inozemstvu nikad nisam trgovao naftom - napisao je Stjepan Đureković, nekadašnji direktor Ina-Marketinga i emigrant ubijen 1983. godine, u svom posljednjem pismu koje je nađeno u njegovom stanu nakon smrti. Pismo je našla policija, a danas je pročitano na Višem zemaljskom sudu u Münchenu na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču.

Đureković je u pismu napisao da je to odgovor na optužbe jugoslavenskih novinara i organa vlasti, ali ga nikad nije poslao. U njemu opisuje kako je bila organizirana Ina, odbacuje optužbe iz jugoslavenskih medija kako je ukrao novac od tankera nafte te navodi da je on radio u Ina-Trgovini, a da se trgovina naftom obavljala u Ina-Commerceu. Tog proljeća uhićeno je više direktora Ine, a Đureković zahvaljuje čelnicima Ine što su govorili da on nema veze s tim te što su rekli da je utvrđeno da nakon njegova nestanka nije otkrivena nikakva pronevjera.

- To demantira tvrdnju optužnice da je Đureković zajedno s Vanjom Špiljkom pronevjerio novac te da je ubijen jer je znao nešto što tereti Špiljaka - kaže Perkovićev branitelj Anto Nobilo. Na sudu je danas policajac koji je bio na uviđaju rekao i da je u Đurekovićevom stanu pronađena poštanska potvrda s datumom kad je ubijen, što znači da je toga jutra bio u pošti. Na jednoj štednoj knjižici Deutsche Bank Đureković je držao 125.000 maraka, na drugoj 25.000 maraka, a nađeni su i iznosi u različitim drugim valutama, dolarima i francima, vjerojatno je to bila zarada od knjiga.

>> ‘Pojest će te mrak’ rekao mi je Ivan Lasić

>>Slučajna promjena u HRT-ovu dnevniku: Mustač i Perković danas se manje smiju

Komentara 15

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
21:11 09.12.2014.

ČUDNA MATEMATIKA: 39.611 partizana i danas prima mirovinu. Kako, ako Hrvatska po popisu stanovništva ima samo 11. 578 živih muškaraca starijih od 85 godina? hmmmm

BU
Bulaba
21:36 09.12.2014.

Pa jesu li ovo novine ili Nobilo-udba-blatt? Koga zanima što kaže Nobilo. Mrš.

FI
Fisherman
01:06 10.12.2014.

Zanimljivo je da nema nijednog izvjesaja sa sudenja u 10 dana i onda dode ovaj koji citira Nobila. Dobro je rekao onaj gospodin - treba uzeti metlu i pocistiti govno po medijskim kucama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije