Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVEZIVANJE ŽELJEZNICE

U porastu trend dolazaka turista vlakom na Jadran

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
04.07.2021.
u 14:20

Split je željeznicom već povezan s Bratislavom, Bečom, Pragom i Budimpeštom, a u planu je i Poljska

Zbog pojačanog prometa prema moru jučer se na nekim graničnim prijelazima čekalo od sat do dva. Promet je, prema informacijama iz HAK-a, posebno bio gust na autocestama Zagreb – Split – Ploče, Zagreb – Macelj, Rijeka – Zagreb i Rupa – Rijeka te na Istarskom ipsilonu.

Pojačan je bio ulazak osobnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Mađarskom, a izlazak na graničnim prijelazima s BiH i Srbijom. Na graničnom prijelazu Goričan, na ulazu iz Mađarske u Hrvatsku, čekalo se povremeno i do dva sata, a na prijelazu Goričan II i do tri sata.

Zbog prometnih nesreća na autocesti A1 vozilo se otežano u kolonama uz zastoje. Sezonskim vlakom jučer je u Split doputovalo oko 120 turista iz Budimpešte. Sezonski vlak će na toj liniji prometovati tri puta tjedno sve do 11. rujna. To je treća ovogodišnja sezonska željeznička linija kojom vlakovima u Split dolaze turisti iz srednjoeuropskog područja, javila je Hina.

Još 29. svibnja uspostavljen je sezonski željeznički promet na liniji Prag – Split, a 19. lipnja i sezonska linija Bratislava – Beč – Split. – Očekujemo da će iduće godine biti uspostavljena i linija iz Poljske prema Splitu, moguće i prema Rijeci – najavio je predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić i dodao da će se početkom rujna organizirati promotivna željeznička linija iz Poljske do Splita.

Za iduću godinu planirano je i povezivanje Slavonije željezničkim linijama u pravcu Splita i Rijeke. U Hrvatskoj turističkoj zajednici kažu da je u porastu trend dolazaka turista vlakom na Jadran. 

VIDEO Rekordne vrućine u Kanadi

Ključne riječi

Komentara 3

AJ
Admine jebiti zelenski mater.
15:17 04.07.2021.

Zamisli samo drzavu,i turisteu koji dolaze s valkom??????

LO
lori
14:27 04.07.2021.

Pravi turisti, nema šta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije