Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAJE POTRAGA

U Poljsku iz Bjelorusije ušao leteći predmet, vjerojatno balon za nadzor

A U-2 Pilot flying over the central continental United States looks down on suspected Chinese surveillance balloon
Foto: US AIR FORCE/REUTERS, ilustracija
VL
Autor
hina
13.05.2023.
u 13:41

Ministar obrane Mariusz Błaszczak se nedavno suočio s kritikama nakon što je u šumi blizu grada Zamošća, nedaleko od granice s Ukrajinom, pronađena olupina predmeta, za koji je moguće da je bio projektil

Poljsko ministarstvo obrane je u subotu objavilo da je leteći predmet, vjerojatno balon za nadzor, ušao u zračni prostor te europske države iz smjera Bjelorusije. Poljski centar za kontrolu leta primijetio je predmet prije nego što je nestao s radara u blizini grada Ripina, duboko u unutrašnjosti Poljske.

Jedinica za potragu teritorijalne obrane već je mobilizirana kako bi se predmet pronašao, reklo je ministarstvo za poljsku novinsku agenciju PAP.

Ministar obrane Mariusz Błaszczak se nedavno suočio s kritikama nakon što je u šumi blizu grada Zamošća, nedaleko od granice s Ukrajinom, pronađena olupina predmeta, za koji je moguće da je bio projektil.

Ministarstvo obrane je kasnije priznalo da je olupina, "vjerojatno raketa", ušla u poljski zračni prostor najranije 16. prosinca, no da kontrola zračnog prostora nije odmah upozorila ministarstvo.

VIDEO Velika Britanija postala prva zemljakoja je Ukrajinu opskrbila dugodometnim raketama

Komentara 1

DI
Dimnjak
10:07 14.05.2023.

Evo, "američka" histerija oko balona za meteorologiju u Poljskoj. Netko pumpa mržnju na veliko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije