Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pleternica

U pet godina za šest projekata "povukli" čak 1,5 milijuna eura

zastava, eu
Antonio Bronić/PIXSELL
18.05.2011.
u 13:16

Cilj je projekta smanjenje nezaposlenosti među mladima i njihova bolja integracija u tržište rada

PLETERNICA - Poduzetnički centar iz Pleternice kao prijavitelj te udruga mladih Oppidum i i Hrvatsko žensko društvo kao partneri dobitnici su donacije Europske unije od 94.550 eura za projekt "BusyBees". Šesti je to po redu projekt u posljednjih pet godina za koji je ovaj grad dobio europski novac.

– Cilj je projekta smanjenje nezaposlenosti među mladima i njihova bolja integracija u tržište rada. Namijenjen je osobama starima između 15 i 29 godina koje bi po završetku projekta dobile certifikat za obavljanje poslova dadilje, a projekt predviđa i osnivanje igraonica za djecu na tri lokacije na pleterničkom području. Kroz neke druge projekte igraonice su do sada otvorene u Buku i Brodskom Drenovcu – rekao je direktor Poduzetničkog centra Tihomir Kovač.

Projekt "BusyBees" u početku će na radionicama okupiti 60 mladih nezaposlenih osoba od kojih će se potom izdvojiti 20 najzainteresiranijih i najsposobnijih. U sljedećim  fazama projekta predviđena je i četveromjesečna obuka nakon koje će certifikat dobiti deset dadilja.

Grad Pleternica u partnerstvu s raznim udrugama do sada je iz EU ukupno ''povukao'' oko 1,5 milijuna eura.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:55 18.05.2011.

1.5 milijun eura Hrvatska zaradi za 2 dana u turističkoj sezoni.

BR
brainiac
16:31 18.05.2011.

Sta nije bilo prije rijec o nekakvim milijardama?

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
18:37 18.05.2011.

Što ako novac za navedeni projekt bude nenamjenski potrošen (tj.netko ga pokrade).Svake godine je potrebno podnijeti izvješće komisiji EU o potrošenim sredstvima i rezultatima projekta i za sve odgovara onaj tko je to potpisao.Zato je Hrvatska iz fondova EU izvukla jako malo novaca jer nitko ne želi potpisati i odgovarati za kojekakve sumnjive projekte jer kada ti dođe komisija iz EU morati ćeš im nekoliko puta obrazložiti za svaki potrošeni euro.A oko tebe sve pohlepni lopovi, pa ti potpisuj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije