Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U pet godina za šest projekata "povukli" čak 1,5 milijuna eura

Cilj je projekta smanjenje nezaposlenosti među mladima i njihova bolja integracija u tržište rada
18. svibnja 2011. u 13:16 5 komentara 7 prikaza
zastava, eu
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL

PLETERNICA - Poduzetnički centar iz Pleternice kao prijavitelj te udruga mladih Oppidum i i Hrvatsko žensko društvo kao partneri dobitnici su donacije Europske unije od 94.550 eura za projekt "BusyBees". Šesti je to po redu projekt u posljednjih pet godina za koji je ovaj grad dobio europski novac.

– Cilj je projekta smanjenje nezaposlenosti među mladima i njihova bolja integracija u tržište rada. Namijenjen je osobama starima između 15 i 29 godina koje bi po završetku projekta dobile certifikat za obavljanje poslova dadilje, a projekt predviđa i osnivanje igraonica za djecu na tri lokacije na pleterničkom području. Kroz neke druge projekte igraonice su do sada otvorene u Buku i Brodskom Drenovcu – rekao je direktor Poduzetničkog centra Tihomir Kovač.

Projekt "BusyBees" u početku će na radionicama okupiti 60 mladih nezaposlenih osoba od kojih će se potom izdvojiti 20 najzainteresiranijih i najsposobnijih. U sljedećim  fazama projekta predviđena je i četveromjesečna obuka nakon koje će certifikat dobiti deset dadilja.

Grad Pleternica u partnerstvu s raznim udrugama do sada je iz EU ukupno ''povukao'' oko 1,5 milijuna eura.

Podijelio mišljenja
Na blagajni vam prebrzo skeniraju namirnice i ne stignete ih pospremiti? Muškarac otkrio trik za takvu situaciju
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • Deleted user:

    1.5 milijun eura Hrvatska zaradi za 2 dana u turističkoj sezoni.

  • brainiac:

    Sta nije bilo prije rijec o nekakvim milijardama?

  • NJUŠKALO:

    Što ako novac za navedeni projekt bude nenamjenski potrošen (tj.netko ga pokrade).Svake godine je potrebno podnijeti izvješće komisiji EU o potrošenim sredstvima i rezultatima projekta i za sve odgovara onaj tko je to potpisao.Zato je Hrvatska iz fondova EU izvukla ... prikaži još! jako malo novaca jer nitko ne želi potpisati i odgovarati za kojekakve sumnjive projekte jer kada ti dođe komisija iz EU morati ćeš im nekoliko puta obrazložiti za svaki potrošeni euro.A oko tebe sve pohlepni lopovi, pa ti potpisuj.