Spašavala sina

U pećnici spalila slike vrijedne 200 milijuna dolara

ukradene slike (1)
Foto: Reuters Screenshot
1/7
18.07.2013.
u 08:52

Olga Dogaru priznala je kako je nakon uhićenja sina odlučila spaliti slike kako bi 'uništila dokaze'

Rumunjski istražitelji pronašli su ostatke boje i platna u pećnici žene čiji je sin optužen za krađu vrijednih slika Picassa, Moneta i Matissea iz muzeja Kunsthal u Rotterdamu, javlja BBC.

Olga Dogaru priznala je kako je nakon uhićenja sina odlučila spaliti slike kako bi "uništila dokaze". Vrijednost uništenih slika procjenjuje se između 100 i 200 milijuna eura.

Ravnatelj Nacionalnog rumunjskog muzeja Ernest Oberlander-Tarnoveanu nije želio potvrditi odgovaraju li spaljeni ostaci ukradenim slikama, ali je kazao kako bi se, ako se to pokaže točnim, radilo o zločinu protiv humanosti.

Dugaru tvrdi kako je prošli tjedan slike sakrila u napuštenoj kući i na groblju u selu Caracliu te ih iskopala i zapalila nakon što je policija počela pretraživati njeno selo.

Za najveću krađu umjetnina u Nizozemskoj, još otkako je iz Muzeja Van Gogha 1991. iz Amsterdama ukradeno 20 slika, optuženo je šest Rumunja, kojima bi suđenje trebalo početi sljedeći tjedan.

>> Britanki vraćene vrijedne slike ukradene iz kuće u Oprtlju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije