Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANDORA PAPERS

U Pandorinim dokumentima spominju se crnogorski predsjednik Mile Đukanović i srpski ministar Siniša Mali

Predsjednik Milo Đukanović
SAVO PRELEVIC/PIXSELL
03.10.2021.
u 22:28

Istraga u kojoj je sudjelovalo više od 650 novinara trajala je 18 mjeseci.

Pandorini dokumenti objavljeni u nedjelju popodne u 150 svjetskih medija otkrili su nevjerojatno tajno bogatstvo, kao i poslove svjetskih čelnika, političara i milijardera. U više od 11,9 milijuna dokumenata, kao što je za očekivati, otkriveni su i političari iz regije. 

U dokumentima koji su procurili spominje se srpski ministar financija Siniša Mali, kao i crnogorski predsjednik Mile Đukanović, javlja portal Krik. 

Mile Đukanović i njegov sin Blažo sklopili su 2012. godine tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, sakrivajući se iza mreže offshore kompanija iz Velike Britanije, Švicarske, Djevičanskog otočja, Paname i Gibraltara. Krik navodi kako je B. Đukanović iskoristio tu kompleksnu mrežu da osnuje skrivene kompanije u Londonu i Crnoj Gori.

Srpski ministar financija Siniša Mali u dokumentima je naveden kao vlasnik dvije tvrtke s Britanskih Djevičanskog otočja. Uz pomoć tih tvrtki Mali je kupio luksuzne apartmane na obali Crnog mora u Bugarskoj. Informacija o spomenutim stanovima nije prvi puta u javnosti. Prvi put se o tome pisalo 2015. godine, no Siniša Mali je odbacivao sve optužbe na svoj račun. 

MeđunarodnI konzorcij istraživačkih novinara na svojim stranicama objavio je i kartu o tome odakle dolaze političari navedeni u Pandorinim dokumentima. Prema njihovoj karti, u dokumentima se spominju dva političara iz Slovenije, četiri iz Srbije, jedan iz Crne Gore. 

Više o najnovijem skandalu koji trese svijet pročitajte OVDJE

Komentara 22

IM
imamohrvatsku
22:57 03.10.2021.

Da nema kojim čudom i kojeg Hrvata tute?

Avatar Vakserčina
Vakserčina
07:19 04.10.2021.

Po ovoj karti su naši mafijaši.. pošteni. Ili.....su samo servilniji prema velikom gazdi pa zato nisu na tapetu...

Avatar gradjanskirat
gradjanskirat
07:47 04.10.2021.

Eto ja sam bas iznenadjen! Ko bi reka da je Milo Milogorac takav?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije