Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

U okršaju belgijske policije i migranata ubijena dvogodišnja beba

Ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL
18.05.2018.
u 17:11

Belgijski mediji objavili su da je djevojčica, koja je bila s majkom, izvučena kroz prozor kombija kako bi se policiju držalo na distanci.

Dvogodišnja djevojčica pronađena sa smrtonosnim ozljedama u Belgiji nakon policijske potjere umrla je od metka kojim je pogođena u lice, rekli su tužitelji. 

Djevojčica je bila u kombiju u kojemu se nalazilo 30 kurdskih migranata koji je policija gonila sat vremena na jugu Belgije.

Za vrijeme potjere, koja je počela na autocesti E42 pored grada Namura, došlo je do okršaja, prenosi u petak BBC.

Glasnogovornik policije rekao je da ne zna je li fatalni metak ispalio policajac.

Hitna služba je u prvotnom izvješću pogrešno navela da je uzrok smrti ozljeda glave.

"Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti metak koji je ušao u obraz", rekao je tužitelj Frederic Bariseau je za novinsku agenciju AFP i dodao da policija ne može potvrditi tko je ispalio metak.

Belgijski mediji objavili su da je djevojčica, koja je bila s majkom, izvučena kroz prozor kombija kako bi se policiju držalo na distanci.

Lokalni tužitelji zasad nisu potvrdili to izvješće.

Potjera je počela nedaleko od Namura u četvrtak rano ujutro. 

Kombi je bježeći pred policijom vozio nekoliko kilometara prema zapadu i sudario se s drugim vozilom pored Monsa kad je djevojčica pronađena.

U potjeri je sudjelovalo 15 policijskih automobila i 30 policajaca, a okončana je oko jedan sat poslije ponoći.

Migranti smješteni u obližnjem kampu Grande-Synthe poznavali su preminulu djevojčicu jer je njezina obitelj bila smještena u gimnastičkoj dvorani, kažu u francuskoj policiji.

Ključne riječi

Komentara 15

ZA
Zagy154
17:37 18.05.2018.

ovu gamad vratit od kud su se dotelili,a račun ispostaviti merkelici

SX
sudbina x
18:49 18.05.2018.

Bježe jer se boje rata a ovdje se ne boje nego se u stranoj državi koja ih je primila i hrani ih i oblači sukobljavaju sa policijom...Dakle ovdje se ne boje...Meni se čini da je tu netko dobro razradio plan kako na podmukao način pokoriti i islamizirati Europu...To su sve ljudi koji se ne daju asimilirati i kroz nekoliko desetljeć mi ćemo migrirati na bliski istok a kako onda neće imati tko raditi za njih kroz određeno vrijeme doći će za nama...

OB
Oblivion
20:34 18.05.2018.

Hitler se u Argentini okreće u grobu, šta je Eurupu naselilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije