Naslovnica Vijesti Hrvatska

U okršaju belgijske policije i migranata ubijena dvogodišnja beba

Belgijski mediji objavili su da je djevojčica, koja je bila s majkom, izvučena kroz prozor kombija kako bi se policiju držalo na distanci.
18. svibnja 2018. u 17:11 15 komentara 848 prikaza
Ilustracija
Foto: Reuters/PIXSELL

Dvogodišnja djevojčica pronađena sa smrtonosnim ozljedama u Belgiji nakon policijske potjere umrla je od metka kojim je pogođena u lice, rekli su tužitelji. 

migranti DONOSE HITNE MJERE Migranti uzbunili i Bosnu

Djevojčica je bila u kombiju u kojemu se nalazilo 30 kurdskih migranata koji je policija gonila sat vremena na jugu Belgije.

Za vrijeme potjere, koja je počela na autocesti E42 pored grada Namura, došlo je do okršaja, prenosi u petak BBC.

Glasnogovornik policije rekao je da ne zna je li fatalni metak ispalio policajac.

Hitna služba je u prvotnom izvješću pogrešno navela da je uzrok smrti ozljeda glave.

"Obdukcija je pokazala da je uzrok smrti metak koji je ušao u obraz", rekao je tužitelj Frederic Bariseau je za novinsku agenciju AFP i dodao da policija ne može potvrditi tko je ispalio metak.

Belgijski mediji objavili su da je djevojčica, koja je bila s majkom, izvučena kroz prozor kombija kako bi se policiju držalo na distanci.

Lokalni tužitelji zasad nisu potvrdili to izvješće.

Potjera je počela nedaleko od Namura u četvrtak rano ujutro. 

Kombi je bježeći pred policijom vozio nekoliko kilometara prema zapadu i sudario se s drugim vozilom pored Monsa kad je djevojčica pronađena.

U potjeri je sudjelovalo 15 policijskih automobila i 30 policajaca, a okončana je oko jedan sat poslije ponoći.

Migranti smješteni u obližnjem kampu Grande-Synthe poznavali su preminulu djevojčicu jer je njezina obitelj bila smještena u gimnastičkoj dvorani, kažu u francuskoj policiji.

Migranti u BiH SVE VEĆI PROBLEM BiH usvojila hitne mjere za suočavanje s migrantskom krizom Milorad Dodik POVEĆAN BROJ Čović i Dodik kažu da je BiH nespremna dočekala novi val migranata Migranti Ravnatelj granične policije BiH: 'BiH više nije u stanju odgovoriti dramatičnom porastu broja migranata'
Hrvatska rukometna reprezentacija
Jeste li znali?
Zašto bi Kauboji mogli postati Dizelaši i zašto su Crnogorci i Makedonci zapeli za lavove?

A1 izdvaja za Vas

  • Zagy154:

    ovu gamad vratit od kud su se dotelili,a račun ispostaviti merkelici

  • Oblivion:

    Hitler se u Argentini okreće u grobu, šta je Eurupu naselilo

  • sudbina x:

    Bježe jer se boje rata a ovdje se ne boje nego se u stranoj državi koja ih je primila i hrani ih i oblači sukobljavaju sa policijom...Dakle ovdje se ne boje...Meni se čini da je tu netko dobro razradio plan ... prikaži još! kako na podmukao način pokoriti i islamizirati Europu...To su sve ljudi koji se ne daju asimilirati i kroz nekoliko desetljeć mi ćemo migrirati na bliski istok a kako onda neće imati tko raditi za njih kroz određeno vrijeme doći će za nama...