Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačani nadzor
Povratak na članak

U Odašiljače i veze došao novi šef, doveo i detektive

Predsjednik uprave Mladen Malić uzeo je prije četiri godine otpremninu od gotovo 200.000 kuna iz tvrtke kojoj je sada na čelu

Komentari 11

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
08:39 18.06.2012.

"Predsjednik uprave Mladen Malić uzeo je prije četiri godine otpremninu iz tvrtke kojoj je sad na čelu od gotovo 200.000 kuna" ... doveo detektive ? ... pa što bajić ne pošalje detektive po ovog lopinu ... nisu komunisti otimači narodnene imovine, gdje bi oni to bili ... sve pošteni lopovi, bez mrlje ... strava ...

VL
DU
Deleted user
08:57 18.06.2012.

Lopov nadzire lopove. Znate kaj ako vi budete krali neće biti za mene dovoljno. Točak zarez

VL
LU
lukarak
09:16 18.06.2012.

Nije covjek uzeo otpremninu, nego mu je otpremnina pripadala po ugovoru.Uzimate li vi i placu? Otpusten je kao tehnoloski visak na nekom radnom mjestu, ne znaci da ako mu vlasnik zeli ponuditi novo radno mjesto ne moze doci natrag u firmu.

VL
Avatar DucMan
DucMan
09:17 18.06.2012.

To da netko uzme dobru otpremninu pa se vrati i istu tvrtku na ugovor o djelu ili kako god, nije rijetkost. To je kriminal koji treba istražiti.

VL
VE
velikazmija
09:47 18.06.2012.

lukarak-- ovo ti je čvarak znamo kad se opremnina daje za stvarno zbogom zaposlenju --a sad mi reci znaš li ko je malića zaposlio zapravo čiji je članj šašićev ili milanovićev --

VL
UI
uvijek i sve
09:54 18.06.2012.

lukarak, kakva je to otpremnina za PRELAZAK u drugu firmu? Ovaj komunjarski lopov je priša u HRT koji je državni isto ka i OiV i za to je dobija Otpremninu. Sad se vratija nazad po partijskoj linijii, pa bi mu, biće, opet tribalo štagod dat?

VL
Avatar future Gohan
future Gohan
10:28 18.06.2012.

Bave se p.zdarijama, a nikako da riješe problem Istre i mnogih dalmatinskih otoka koji ne mogu gledati televiziski program, pa onda još i ne žele odjaviti pretplatu, jer ona, idiotski, plaća se na posjedovanje tv-ea, ali što ljudi ne mogu gledati domaći program, e to nije bitno... to riješete lijene i nesposobne države parazitske b.dale.

VL
LU
lukarak
10:35 18.06.2012.

Kaj, zelis rec da kad uzmes otpreminu ne mozes vise traziti posao? Sta npr s ljudima koji su radili u Plivi, dobili su otpremnine po kolektivnom ugovoru, i naravno da rade opet. Pa ne isplacuje se otpremnina zbog toga da vise nikad ne radis, nego kao kompenzacija za raskid ugovora o radu, u kojem je najcesce i definirana, a ako nije tamo, onda je definirana zakonom (minimum trecina place po godini staza bruto) i na nju imaju pravo svi radnici.

VL
LU
lukarak
10:36 18.06.2012.

Uvijek i sve, otpremnina je vezana s raskidom ugovora o radu, najcesce s pravnom osobom, a tko je vlasnik nema nikakve veze, pa tako ni jel vlasnik drzava.

VL
OG
Oger
10:37 18.06.2012.

Ne znam sto kaze zakon o otpremninama kad se netko u firmu vrati. U svakom slucaju, Doncic je poludio kad je cuo da je Malic dobio otpremninu. Postavio mu je ultimatum: gubis job ili vrati otpremninu. Malic se odlucio za ovo drugo.

VL
LU
lukarak
10:53 18.06.2012.

Nista ne kaze zakon. Druga je stvar sto vlasnik u ovom slucaju predstavnik vlasnika tj Vlada RH moze zahtijevati da ovaj vrati otpremninu ili ga nece zaposlit. To je iovako samostalna odluka vlasnika. Ali zakonski, on ne mora vratit otpremninu, jer mu ona jednostavno pripada, kao sto mu pripadaju i place.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.