Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Odašiljače i veze došao novi šef, doveo i detektive

Predsjednik uprave Mladen Malić uzeo je prije četiri godine otpremninu od gotovo 200.000 kuna iz tvrtke kojoj je sada na čelu
18. lipnja 2012. u 08:30 11 komentara 855 prikaza
odašiljači Radio Vatikana

Samo dva dana nakon imenovanja za predsjednika uprave državne tvrtke Odašiljači i veze (OIV), Mladen Malić angažirao je privatnu detektivsku agenciju PIA iz Zagreba. Ta se agencija, kako piše na njihovoj web-stranici, bavi i diskretnim nadzorom komunikacija, osoba, vozila te poslovnih i privatnih prostora.

Račun nakon dva dana

Ugovor o pružanju usluga PIA-e, koji posjeduje Večernji list, u ime OIV-a potpisali su 5. svibnja Malić i članica uprave Vlatka Dokoza, a za PIA-u je ugovor 7. svibnja potpisao Siniša Patačko.

Zanimljivo je i to da je PIA računovodstvu OIV-a samo dva dana nakon potpisivanja ugovora ispostavila račun od 10.500 kuna s PDV-om za obavljene usluge. A one su u računu opisane kao “prijedlog mjera za povećanje stupnja sigurnosti.” S računom je predsjedniku uprave Mladenu Maliću, koji je iz OIV-a prije četiri godine prešao na HRT i uzeo otpremninu od gotovo 200.000 kuna, stigao i izvještaj detektivske agencije “o poduzetim mjerama” koji mu je dostavio Patačko.

Ne prisluškujemo radnike

Među zaposlenicima OIV-a, od kojih je više od 50 posto s VSS-om i magisterijem, zavladala je panika. Strahuju da ih se prisluškuje i prati, a mnogi se pitaju zašto je novom šefu Maliću jedan od prvih poteza bilo angažiranje privatne detektivske agencije?

Odgovor na to pitanje potražili smo od predsjednika uprave Mladena Malića. On je bio zauzet, pa nam je odgovor poslala šefica korporativnih komunikacija Nevenka Artić Banovec.

– Činjenica da je Večernjak u posjedu ugovora jasan je znak da ćemo morati poraditi na poboljšanju sigurnosnih mjera koje se posebno odnose na pristup, korištenje i zaštitu službenih podataka. Ugovor je ponajprije sklopljen za projekt prijedloga mjera za povećanje stupnja sigurnosti objekata OIV-a, što je vidljivo iz članka 2. stavka 1. ugovora, te nema nikakve veze s nadzorom fizičkih osoba – rekla je N. Artić Banovec.

Međutim, objekte OIV-a već godinama čuva jedna privatna zaštitarska tvrtka kojoj još nije otkazan ugovor.

Poticaj učenicima
Ljudi će uvijek razbijati automobile, a onih koji ih znaju popraviti je sve manje

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Lopov nadzire lopove. Znate kaj ako vi budete krali neće biti za mene dovoljno. Točak zarez

  • lukarak:

    Nije covjek uzeo otpremninu, nego mu je otpremnina pripadala po ugovoru.Uzimate li vi i placu? Otpusten je kao tehnoloski visak na nekom radnom mjestu, ne znaci da ako mu vlasnik zeli ponuditi novo radno mjesto ne moze doci natrag u firmu.

  • smokeonthewater:

    "Predsjednik uprave Mladen Malić uzeo je prije četiri godine otpremninu iz tvrtke kojoj je sad na čelu od gotovo 200.000 kuna" ... doveo detektive ? ... pa što bajić ne pošalje detektive po ovog lopinu ... nisu komunisti otimači narodne ... prikaži još!ne imovine, gdje bi oni to bili ... sve pošteni lopovi, bez mrlje ... strava ...