Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pojačani nadzor

U Odašiljače i veze došao novi šef, doveo i detektive

odašiljači Radio Vatikana
18.06.2012.
u 08:30

Predsjednik uprave Mladen Malić uzeo je prije četiri godine otpremninu od gotovo 200.000 kuna iz tvrtke kojoj je sada na čelu

Samo dva dana nakon imenovanja za predsjednika uprave državne tvrtke Odašiljači i veze (OIV), Mladen Malić angažirao je privatnu detektivsku agenciju PIA iz Zagreba. Ta se agencija, kako piše na njihovoj web-stranici, bavi i diskretnim nadzorom komunikacija, osoba, vozila te poslovnih i privatnih prostora.

Račun nakon dva dana

Ugovor o pružanju usluga PIA-e, koji posjeduje Večernji list, u ime OIV-a potpisali su 5. svibnja Malić i članica uprave Vlatka Dokoza, a za PIA-u je ugovor 7. svibnja potpisao Siniša Patačko.

Zanimljivo je i to da je PIA računovodstvu OIV-a samo dva dana nakon potpisivanja ugovora ispostavila račun od 10.500 kuna s PDV-om za obavljene usluge. A one su u računu opisane kao “prijedlog mjera za povećanje stupnja sigurnosti.” S računom je predsjedniku uprave Mladenu Maliću, koji je iz OIV-a prije četiri godine prešao na HRT i uzeo otpremninu od gotovo 200.000 kuna, stigao i izvještaj detektivske agencije “o poduzetim mjerama” koji mu je dostavio Patačko.

Ne prisluškujemo radnike

Među zaposlenicima OIV-a, od kojih je više od 50 posto s VSS-om i magisterijem, zavladala je panika. Strahuju da ih se prisluškuje i prati, a mnogi se pitaju zašto je novom šefu Maliću jedan od prvih poteza bilo angažiranje privatne detektivske agencije?

Odgovor na to pitanje potražili smo od predsjednika uprave Mladena Malića. On je bio zauzet, pa nam je odgovor poslala šefica korporativnih komunikacija Nevenka Artić Banovec.

– Činjenica da je Večernjak u posjedu ugovora jasan je znak da ćemo morati poraditi na poboljšanju sigurnosnih mjera koje se posebno odnose na pristup, korištenje i zaštitu službenih podataka. Ugovor je ponajprije sklopljen za projekt prijedloga mjera za povećanje stupnja sigurnosti objekata OIV-a, što je vidljivo iz članka 2. stavka 1. ugovora, te nema nikakve veze s nadzorom fizičkih osoba – rekla je N. Artić Banovec.

Međutim, objekte OIV-a već godinama čuva jedna privatna zaštitarska tvrtka kojoj još nije otkazan ugovor.

Komentara 11

DU
Deleted user
08:57 18.06.2012.

Lopov nadzire lopove. Znate kaj ako vi budete krali neće biti za mene dovoljno. Točak zarez

LU
lukarak
09:16 18.06.2012.

Nije covjek uzeo otpremninu, nego mu je otpremnina pripadala po ugovoru.Uzimate li vi i placu? Otpusten je kao tehnoloski visak na nekom radnom mjestu, ne znaci da ako mu vlasnik zeli ponuditi novo radno mjesto ne moze doci natrag u firmu.

Avatar smokeonthewater
smokeonthewater
08:39 18.06.2012.

"Predsjednik uprave Mladen Malić uzeo je prije četiri godine otpremninu iz tvrtke kojoj je sad na čelu od gotovo 200.000 kuna" ... doveo detektive ? ... pa što bajić ne pošalje detektive po ovog lopinu ... nisu komunisti otimači narodnene imovine, gdje bi oni to bili ... sve pošteni lopovi, bez mrlje ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije