Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA U UKRAJINI

U Njemačku stiglo prvih 2000 američkih vojnika kao pojačanje za Europu

Američki vojnici poslani na Bliski istok
BRYAN WOOLSTON/REUTERS/PIXSELL
04.02.2022.
u 19:48

U srijedu je američki predsjednik Joe Biden naredio raspoređivanje gotovo 3.000 dodatnih vojnika za Poljsku i Rumunjsku kako bi štitile istočnu Europu od potencijalnog prelijevanja krize iz Ukrajine.

Prvi američki vojnici koji trebaju pojačati NATO-ovu prisutnost na istoku Europe u vrijeme krize na rusko-ukrajinskoj granici, stigli su u Njemačku, objavilo je u petak američko zapovjedništvo.

"Vojnici 18. zračno-desantnog korpusa stigli su danas u Wiesbaden", objavilo je zapovjedništvo i dodalo da će oni uspostaviti glavni stožer u Njemačkoj kao potporu za 1700 padobranaca koji će biti raspoređeni u Poljskoj.

"Tih prvih 2.000 vojnika dolazi u Europu nakon najave Pentagona da će dodatne postrojbe iz Sjedinjenih Država stići u Europu kao podrška našim saveznicima u NATO-u", dodaje se u izjavi.

U srijedu je američki predsjednik Joe Biden naredio raspoređivanje gotovo 3.000 dodatnih vojnika za Poljsku i Rumunjsku kako bi štitile istočnu Europu od potencijalnog prelijevanja krize iz Ukrajine.

Eskadrila Stryker od oko 1000 američkih vojnika stacioniranih u Vilsecku u Njemačkoj bit će poslana u Rumunjsku, rekao je Pentagon. 

Oko 1700 pripadnika, uglavnom iz 82. zračno-desantne divizije iz baze Fort Bragg u Sjevernoj Karolini bit će poslano u Poljsku.

Osim toga, 300 drugih američkih vojnika bit će premješteno iz Fort Bragga u Njemačku.

Komentara 1

RA
ranko75
16:49 05.02.2022.

Njemacka je pod americkom cizmom, dok se ne oslobodi nema boljitka za EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije