Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAGALI POLICIJI

U Njemačkoj zaustavljeni muškarci iz Srbije: Namjeravali raditi s lažnim hrvatskim dokumentima

Ex-Bundeswehr soldiers alleged to have planned formation of merce
Andreas Rosar/DPA/PIXSELL
21.10.2021.
u 10:42

Odvedeni su u Saveznu policijsku inspekciju u Rosenheimu gdje su dali kontradiktorne izjave oko porijekla pronađenih krivotvorina

Trojica muškaraca iz Srbije ušla su u Njemačku, no policija je ustvrdila kako tu zemlju nisu planirali posjetiti samo u turističke svrhe. Savezna policija Rosenheima započela je u utorak, 19. listopada, istragu protiv njih te je otkrila da su imali i lažne dokumente

Državna policija Bavarske zaustavila je automobil srpske registarske oznake na A8 kod Weyarna, a svi su se putnici identificirali s važećim srpskim putovnicama. Kazali su da su na putu za Dansku, no policija je obavila pretragu automobila i pronašla sedam krivotvorenih osobnih iskaznica i putovnica, navodi Fenix magazin

Nakon toga, muškarci su promijenili priču. Jedan je kazao kako je htio ostati u Njemačkoj nekoliko dana i kupiti automobil, a drugi je planirao posjet rodbini na nekoliko tjedana. Odvedeni su u Saveznu policijsku inspekciju u Rosenheimu gdje su dali kontradiktorne izjave oko porijekla pronađenih krivotvorina.

Pokazalo se da su muškarci u dobi od 28, 37 i 55 godina vjerojatno namjeravali ostati i raditi u schengenskom prostoru duže vrijeme. Zbog toga su “pribavili” hrvatske dokumente koje su navodno platili oko 2.000 eura. Morali su napustiti državu nakon što su dobili kaznene prijave.

VIDEO Turistkinja oduševljena "običajem" u Hrvatskoj: "Ne znam je li tako u velikim gradovima, ali ovo je divno."

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar barba_barba
barba_barba
12:23 21.10.2021.

zlonamjerna propaganda, ko pametan napusta Vuckov "garden Eden" i gre na njemacke baustele rabotati.

DU
Deleted user
17:21 21.10.2021.

Ha ha ha ha.... Ne bi naše komšije nikada... Ha ha ha ha ha...

SI
sisavac
12:09 21.10.2021.

lažni hrvatski radnici u njemačkoj... sad je jasno otkud nijemcima podaci o 'našima' tamo koji 'rade'. a ja se čudio kako i koja je to omladina otišla van, kad su iste face u 12 sati na terasama tjednima..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije