Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON VIŠE OD TRI GODINE

U Njemačkoj ukinute posljednje mjere protiv koronavirusa

A Coronavirus (Covid-19) testing centre is seen at the arrival and temporary accommodation centre for Ukrainian refugees at the former Tegel airport in Berlin
Foto: Phil Noble/REUTERS
08.04.2023.
u 12:46

U Njemačkoj se još uvijek svakodnevno bilježi nekoliko tisuća novih slučajeva zaraza koronavirusom. U četvrtak je, prema Saveznom institutu za zarazna oboljenja, Institutu Robert Koch, na području Njemačke zabilježeno 3.136 novih slučajeva zaraze u usporedbi s prethodnim danom.

U Njemačkoj u subotu nakon više od tri godine prestaju važiti mjere zaštite protiv pandemije koronavirusa ali političari upozoravaju kako koronavirus još uvijek predstavlja zdravstveni rizik. „Mjere se ukidaju ali to ne znači da je koronavirus nestao. Oprez i promatranje situacije na terenu i dalje ostaju instrumenti politike zaštite od zaraznih oboljenja“, rekao je Janosch Dahmen, glasnogovornik vladajuće stranke Zeleni za zdravstvenu politiku.

Od subote prestaju važiti posljednje mjere poput obveze nošenja FFP2 maske u zdravstvenim ustanovama i staračkim domovima za posjetitelje. Ove ustanove mogu same odlučiti o pravilima za nošenje maske. Od 8. travnja prestaju i ograničenje prilikom ulaska u Njemačku vezana uz pandemiju koronavirusa. Mjere poput obveze nošenja maski u javnom prijevozu su ukinute još u veljači.

Pravila o cijepljenju protiv koronavirusa prelaze iz izvanrednog u redoviti sustav zdravstvene skrbi. U Njemačkoj se još uvijek svakodnevno bilježi nekoliko tisuća novih slučajeva zaraza koronavirusom. U četvrtak je, prema Saveznom institutu za zarazna oboljenja, Institutu Robert Koch, na području Njemačke zabilježeno 3.136 novih slučajeva zaraze u usporedbi s prethodnim danom. Unatoč tomu je ministar zdravstva Karl Lauterbach prošlog tjedna rekao kako je pandemija u Njemačkoj „uspješno savladana“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije