Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOTINE UHIĆENIH
Povratak na članak

U Nizozemskoj anti-korona prosvjedi izmiču kontroli: Zašto su baš tamo toliko brutalni?

Nizozemci se instinktivno organiziraju ako osjećaju da postoji kolektivna ugroza

Komentari 93

AL
Alistar
23:04 27.01.2021.

Kad tuku europejci to je demokaracija a prosvjednici su rulja ,kad tuce ruska policija e onda je to diktatura a prosvjednici su mirni gradani,jbg izgleda da EU nece nizozemcima uvesti sankcije kao rusima,a tko je kriv Putinu sto nije napredan kao nizozemski premijer

VL
SU
SULUD
06:26 28.01.2021.

Tko se u RH može organizirati i pobuniti protiv bilo čega?Od 4 miliona ljudi imaš 300 tisuća članova HDZ-a, 200 tisuća članova SDP-a, 2 miliona umirovljenika, pola miliona maloljetnih pola miliona iseljenih i pola miliona ideološki podijeljenog radnog stanovništva.

VL
IV
IvanSplit
23:25 27.01.2021.

Tamo je katastrofa u gradovin se podizu barikade sve gori. Policija sa konjicom na demonstrante strasno. Neka nova demokracija to gledamo na americkin ulican vec godinu dana. A ako se esto dogodi u Rusiji nije demokratski. Vjerovatno nisu isti pendreci,strpal narode u europi petsto mijuna u kavez i sad se cude sto sve gori u Holandiji.Propast ko ce odgovarat za sve to narod na prosjackom stapu. Masa njih psihicki obolilo. Sta kaze baban Macron.

VL
AA
Aartur
23:29 27.01.2021.

Koronaši su zbog virusa koji je za zdravu osobu manje opasan od gripe uništili već 15% svjetske ekonomije i još im nije dosta.

VL
Avatar NATOvelesila
NATOvelesila
23:43 27.01.2021.

jedno pitanje, jesu Židovi jedini narod koji je preživio genocid ? jesu, Židovi jedini narod koji je stradao u 2ww ? jesu Židovi neki "temeljni narod", pa da se o njima svake godine priča ko o zaštićenoj endemskoj vrsti ? ajde me poštedite Židova, pune su ih novine političari ih spominju svako malo, kao da su zaštitnici jednog naroda, a sve druge narode getoiziraju i zatvaraju u četiri zida, mislim da je jasno ko dan o čemu je ovdje riječ, na kraju krajevaq i da Židovi jesu jedini narod koji je doživio genocid, zbog čega bi se o tome stalno pričalo? jedino logično objašnjenje mi je sljedeć, je upravo zato što Židovi plaćaju da se reklamira njihova tragedija, čisto zato da svi ostali narodi budu svijesni koliko su nam bitni Židovi. a ja osobno mogu posvjedočit iz prve ruke, da mi nikada u životu nijedan Židov nije pomogo ništa, niti smatram da mi treba pomoć bilo koga, pa ni Židova. Židovi me ne zanimaju, dok se ne guraju u našu povijest i politiku, a tu se guraju zbog us.aaaša i ndh, mene to uopće ne zanima i smatram da usprkos činjenici da su neki Židovi bili progonjeni u doba ndh, nemaju šta određivat nama našu sudbinu i vodit našu politiku. tragično je za pratit, da je cijeli svijet postao poprište borbe za Židove i njihove interese, a da su svi ostali narodi obične sluge tih istih Židova, koji su tobože žrtve, i nad kojima svi planiraju genocide. ja mislim da je istina ipak kud i kamo drugačija, a siguran sam da i Židovi znaju za genocid nad palestincima.

VL
RA
radijatori
10:30 28.01.2021.

"John Calvin"? Kompetentan članak, nema što. Sramota koliko su ovi novinari neuki.

VL
LE
lenger
00:02 28.01.2021.

Kakvi Nizozemci? Pogledajte malo gde su neredi. Neredi su gde zive tamnoputi stranci i odbijene izbjeglice. Na sjeveru , gde je uglavnom autohtono stanovnistvo je mir i tisina. Nozozemci morjau samo ispitati svoju imigrantsku politiku. Btw javljam se iz Nizozemske.

VL
NP
npravednost
23:58 27.01.2021.

Bravo nizozemci ! Globalna liberalno-masonska banda razumije samo silu i otpor - nema uzmaka !

VL
YE
Yeah
23:24 27.01.2021.

Bravo Nizozemci!

VL
Avatar renac
renac
22:53 27.01.2021.

Zato jer se narod ne da j... u zdrav mozak i ne dozivljava vase masonske mwdije ni dva posto i slozni su tako da im mozete znate sto.

VL
SM
Smola
13:44 28.01.2021.

Nek se sad Rutte preveze biciklom među narod, kak nam lažu naši mediji.

VL
BE
Beskucnik
23:18 27.01.2021.

Sve sto imaju bogate zemlje , imaju zbog odgoja u religiji , a sve sto ce izgubit , izgubit ce zbog odgoja u nemoralu , sebicnosti oholosti i ateizmu , gledat cemo kako se drustva raspadaju , kao u zadnjoj fazi komunizma krajem 80ih

VL
AR
Armagedon
16:27 28.01.2021.

A sada bi svi ti "Nizozemci" koji su uhapšeni zbog djelovanja protiv države i ljudi, mogli dobiti šup kartu i trajnu zabranu dolaska i boravka u Nizozemskoj....... pa neka to rade u svojim matičnim zemljama iz kojih su i došli , malo im je očito bila socijalna pomoć koju su primali od Nizozemske ne radeći ništa osim nereda

VL
BL
Blabla
23:59 27.01.2021.

Kakvi Nizozemci i prosvjedi ? Ovdje nema slova od Nizozemaca . Marokanci i Turci kriminalne bande koje su izišle na ulice gradova da pljačkaju , pale i sve sto im se nađe na putu razbiju i unište . Užasno jeje citati Hrvatske novine koliko nedosljedno i ne istinito se izvještava .

VL
YU
YugoGVXnostalgiCharger
13:00 28.01.2021.

A kada se napijem ima sve da razbijem, o je.... nažalost, ovjek se nađu grupe koje razbijaju i liječe frustracije pa zaje.. prosvjede. Vjerojatno su za to i plaćeni.

VL
ZB
zgrada_bez_parkinga
01:01 28.01.2021.

Lijepe guske u magli , lijepo lete.

VL
MA
Marsi
23:38 27.01.2021.

Globalistima mora odzoniti ,inace svi mozemo spakirati kufere i napisati kuci;propalo je...

VL
BU
Bubreg2020
08:00 28.01.2021.

U Nizozemskoj je sve više onih koje ne zanima ni Rembrandt ni van Gogh. Njihova policija je trenirana za savjetovanje pitomih uzgajivača tulipana. Zato policija ima štitove od pletenih vrbovih šiba prekrivene bio pamučnom tkaninom. Ovi što prave nerede su drugačija vrsta ljudi. Dolaze i donose svoj stil života u Nizozemsku. Za 20 godina će svi imati politička prava, paralelni sustav vlasti i geta. Sve smo to vidjeli u Francuskoj, Švedskoj, Engleskoj....vidimo to i u Bosni. 70% tih prosvjednika su besposleni migranti na socijalnoj skrbi države koju napadaju. A tolerantna nacija šuti i radi. Tako im bog pomoga!

VL
IB
iva.begovic
08:36 28.01.2021.

Kalvinizam je nastao u Francuskoj i korijene pustio u Švicarskoj, točnije u kantonu Geneva. Kalvinista relativno puno ima u Mađarskoj. Članak je zanimljiv, poučan i točan kada se radi o karakteristikama Nizozemaca, kolektivnoj svijesti i moralu. Ipak, ne bih reklaa da protestiraju Nizozemci nego brojna imigrantska populacija tamo. A što se u članku niti ne spominje.

VL
BA
bardonkaldian
13:47 28.01.2021.

Tekst besmislen. Većina, vidi se, "prosvjednika" uopće nisu Europljani, nego Arapi, crnci i sl.- dakle ne Nizozemci; tu i tamo ima koji Nizozemac, no tipa drogiranih antifa. Usporedba s prosvjedima u Rusiji i Bjelorusiji je nebuloza- tamo, ono što prosvjeduje, koliko god ih bilo- to su narodi tih zemalja. Ovo uopće nisu pripadnici nizozemskoga naroda, nego stranci koji nisu čak ni iz drugih krajeva Europe.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.