Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
temperatura u vagonu i do 1300 Celzijusa

U nesreći u Grčkoj stradali uglavnom studenti: Roditelji morali dati DNK za identifikaciju blizanki

Facebook
02.03.2023.
u 12:34

Zbog ove nesreće grčki ministar prometa Kostas Karamanlis dao je ostavku rekavši da će preuzeti odgovornost za "dugogodišnje neuspjehe" vlasti da poprave željeznički sustav za koji je rekao da nije prikladan za 21. stoljeće.

Nakon najveće željezničke nesreće u povijesti Grčke, još se traže i izvlače tijela putnika, uglavnom studenata koji su se nakon produljenog vikenda vraćali kućama u Solun. Među onima koji su stradali mlada je Anastasia Plaki koju su pronašli i u olupini jednog od vagona. Kraj nje su bila tijela njezinih sestrični blizanki Tomi i Krise, za čiju je identifikaciju bio potreban DNK, piše Protothema. DNK je potreban jer je temperatura u prvom vagonu, čiji su putnici prvo pretrpjeli snažan udar, a onda i vatru, narasla i do 1300 Celzijusa

Stoga je proces identifikacije u ovom slučaju težak. Zbog ove nesreće grčki ministar prometa Kostas Karamanlis dao je ostavku rekavši da će preuzeti odgovornost za "dugogodišnje neuspjehe" vlasti da poprave željeznički sustav za koji je rekao da nije prikladan za 21. stoljeće. 

Premijer Kyriakos Mitsotakis rekao je da je za katastrofu kriva "tragična ljudska pogreška". Šef postaje u Larissi, 59-godišnjak, optužen je za ubojstvo iz nehaja. On je negirao bilo kakvu krivnju, smatrajući da je za nesreću kriv tehnički kvar.

VIDEO: U Ateni izbili neredi zbog nesreće, policija prosvjednike tjerala suzavcem

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije