Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedopušteno okupljanje

VIDEO Kaos u Velikoj Britaniji: Rulja napala policiju, ozlijeđeno 15 osoba

25.06.2020.
u 19:08

Stanovnici Brixtona pozvali policiju zbog buke i nereda, a rulja se suprotstavila policiji

Petnaest policajaca ozlijeđeno je u neredima na nedopuštenom glazbenom okupljanju na ulicama londonske četvrti Brixton, objavila je u četvrtak policija.

Londonska policija poslana je na taj događaj, a gomila je odbila surađivati s policajcima.

"Događanje se nastavilo, došlo je još policajaca i skupina je postala neprijateljska prema njima", rekla je policija.

Fotografije na društvenim mrežama pokazuju gomilu kako se suprotstavlja policajcima i napada policijski automobil. Reuters nije mogao potvrditi autentičnost tih fotografija.

Lakše je ozlijeđeno 15 policajaca, od kojih su dvojica zatražila pregled i oštećen je manji broj policijskih automobila.

"Sinoć su nam se broji stanovnici žalili na veliko okupljanje, buku i nasilje, a policajci su na to reagirali", rekao je šef policije Colin Wingrove.

"Ova okupljanja su protuzakonita i predstavljaju rizik za javno zdravlje te krše ograničenja uvedena zbog koronavirusa. Nasilje nad policajcima je apsolutno neprihvatljivo i nećemo ga tolerirati niti u jednom obliku."

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar rubinet
rubinet
15:44 25.06.2020.

Izbrisan mi je komentar "guns of brixton"....to nije uvredljivo,ima veze s temom... Očito postoji crna lista na kojoj sam i ja. Dosta više!!

XA
xaron
20:06 25.06.2020.

Ima dosta video zapisa o ovom incidentu . Po njima izgleda da su neki dijelovi Londona prava katastrofa. U Hrvatskoj nema ni blizu tako kaotičnih prostora.

DU
Deleted user
20:20 25.06.2020.

Ako napišem što zaista mislim, ispast ću rasista, konzerva itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije