Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDAJA VLASTI

Neredi u Crnoj Gori: Policija bacila suzavac na pristaše oporbe

Foto: Screenshot
1/4
24.06.2020.
u 23:10

U Budvi već danima traju neredi i incidenti oko preuzimanja vlasti.

Crnogorska policija bacila je suzavac u srijedu kako bi rastjerala pristaše prosrpske oporbe u Budvi i Podgorici koji su prosvjedovali zbog predaje vlasti.

Interventna policija bacila je suzavac kako bi rastjerala desetke ljudi koji su se okupili ispred zgrade Općine Budva, a suzavac je koristila i podgorička policija protiv prosvjednika ispred sjedišta ministarstva unutarnjih poslova u Podgorici, javlja Reuters.

Kako javlja agencija Beta, policija je priopćila da je zbog današnjih incidenata u Budvi uhićeno 17 osoba, dok je jedan policajac ozlijeđen. U priopćenju se navodi da je na policiju bacano kamenje, dimne bombe i drugi predmeti nakon čega je upotrijebila suzavac.

 

U Budvi već danima traju neredi i incidenti oko preuzimanja vlasti.

Spor u Budvi počeo je 17. lipnja kada je gradonačelnik odan prosrpskoj oporbi odbio predati vlast vladajućoj koaliciji unatoč gubitku većine u lokalnoj skupštini.

Premijer Duško Marković rekao je da policija provodi zakon.

Crnogorsku vladajuću koaliciju na čelu s Demokratskom strankom socijalista predsjednika Mila Đukanovića očekuju opći izbori 30. kolovoza. 

Oporba, koja želi tješnje veze sa susjednom Srbijom i s Rusijom, optužuje Đukanovića i njegovu stranku za koruociju, nepotizam i povezanost s organizirnaim zločinom. Oni te optužbe odbacuju.

Komentara 15

ZA
zagabria5
23:30 24.06.2020.

Nije to prosrpska nego velikosrpska oporba koja opet izvodi dirigirane jogurt revolucije. Ne shvaćaju da ih je vrijeme pregazilo i više nema velike Srbije. Shvatit će ima vremena

SA
samograd
23:34 24.06.2020.

Mislim da bi naš predsjednik i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Hrvatske države trebao ustupiti Crnoj Gori " autorska " prava na Oluju . Tako da Crnogorci slobodno mogu tako nazvati svoju oslobodilačku akciju protiv velikosrba, recimo Oluja 2 ili tako nešto .

Avatar cenzurapredizbore
cenzurapredizbore
07:19 25.06.2020.

A gdje su balvani ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije