Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seljaci ne odustaju

U nedjelju novi sastanak ministra Jakovine sa seljacima

'obzor-12.08.2009.osijek,hrvatska,seljaci i seljacke udruge posvadjane zbog otkupne cijene psenice,mato mlinaric Photo: Davor Javorovic/Vecernji list'
Davor Javorović/PIXSELL
24.08.2012.
u 17:28

Razgovarat ćemo o suši jer mi se nikako ne možemo pomiriti s tim da Vlada nema novca za saniranje štete, kaže Mato Mlinarić

Iako su im premijer Milanović i ministar Jakovina u više navrata poručili da novca za naknadu šteta od katastrofalne suše nema, seljaci ne odustaju od svojih zahtijeva. U nedjelju bi se, kako tvrdi Mato Mlinarić, vođa Nezavisnih hrvatskih seljaka, predstavnici seljačkih udruga trebali ponovno naći s ministrom Jakovinom, a tema bi, uz ostalo, trebala biti i suša.

− Svoj dolazak na sastanak u Tomašicu pokraj Garešnice potvrdili su predstavnici 50-ak seljačkih udruga, a i sam ministar. Razgovarat ćemo o suši jer mi se nikako ne možemo pomiriti s tim da Vlada nema novca za saniranje štete. Držimo da se Vlada od toga nikako ne može ograditi − ističe Mlinarić dodajući da će se tom prilikom razgovarati i o Zakonu o poljoprivrednom zemljištu koji je ušao u saborsku proceduru i na koji poljoprivrednici imaju brojne primjedbe.

Komentara 2

IS
Iskra1
18:45 24.08.2012.

Bravo Milinaricu. Vlada koja nema, nezna i nemari neka odustane. Njihove ekskapade do sada su sramota pred svijetom. Naci ce se netko tko ce imati ideju kako nas izvuci iz krize. Idite sve do UN-a ako treba - lihvarenje se treba zaustaviti i neprijatelja koji unistava nas turizam isto tako. Ja ne vidim da ovi imaju pojma.

SU
suncobran
09:27 25.08.2012.

imali smo vođu Grivičiča,a imamo i Mlinariča koji je isto bio učenik malverzacije sa poticajima i imamo još na tisuče koji su se prvo jagmili za silnom zemljom a sad traže samo novac,ministar je za sada dosta obečao i zadovoljavajuče pošto je sve u banani i znamo da novaca nema,a da i ima država bi trbala sa tim novcem kupit i uvesti hrane da građani RH imaju osiguranu hranu i time bi se osiguralla jeftinija hrana ali tko če tu hranu prodavat opet veliki koncerni kao Todorič, tko je izvršio ratarstvo kako treba onda suša i nije baš prevelike štete napravila ako imamo na hektar oko 55000 kg silaže a ima i 5000 tamo gdje se nije obrađivalo zato se skockajte i ako mislite stalno kukat i prosjakat a ne radit oduzet vam zemlju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije