Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Nazorovoj i dvije sestre male Mirjane

Policija je privela, a sud pustio 24-godišnjaka koji tvrdi da je otac djevojčice. U pritvoru su njegovi roditelji da ne bi utjecali na svjedoke
25. studenoga 2015. u 15:00 4 komentara 2216 prikaza
mirjana paris
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Četverogodišnja Mirjana Paris, koja je pronađena početkom listopada u parku u Velikoj Gorici, odakle je odvedena u Dječji dom u zagrebačkoj Nazorovoj ulici, i dalje je “ničije” dijete. Još se čeka nalaz analize DNK 24-godišnjaka koji tvrdi da je njezin otac i kojeg je prošli tjedan policija privela, a sud pustio da na slobodi čeka rasplet događaja.

Čeka se i provjera zatražena od Interpola koji treba locirati majku djevojčice. Ona se sve ovo vrijeme navodno nalazi u Italiji, sa sestrom blizankom četverogodišnjakinje. Ni u domu ni u Centru za socijalnu skrb za kćer se nije raspitivala.

Potvrdi li se analizom krvi da je 24-godišnjak uistinu otac ostavljene djevojčice, on do kćeri neće doći samo tako jer će u ovom slučaju posljednju riječ imati pravosuđe. Njegovi majka i otac trenutačno su u pritvoru zbog bojazni da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke. Naime, u njihovu domu nedaleko od Velike Gorice policija je, pokušavajući raspetljati slučaj Mirjane Paris, pronašla još troje djece za koju oni tvrde da su im unuci, no djeca su bila bez dokumenata.

– Dovedene su nam djevojčice u dobi od šest i dvije i pol godine te beba stara nekoliko mjeseci. Najstarija djevojčica navodno je Mirjanina sestra po ocu. Ta curica govori samo talijanski. Sva su ta djeca dobro, kao i Mirjana koja sve više govori hrvatski – rekla je ravnateljica doma Jasna Ćurković Kelava.

U Centru za socijalnu skrb u Velikoj Gorici kažu da će o poduzimanju daljnjih koraka odlučiti nakon što stigne nalaz analize DNK za 24-godišnjaka.

>> Roditeljima malene Mirjane Paris prijava zbog zapuštanja kćeri

Biznis akademija
PROMO
Besplatne video edukacije o digitalnom poslovanju
  • samoborka:

    By the way..novinari..ova curica je samo jedna od milijuna i milijuna romske djece za koju se roditelji ne brinu, ili pak tjeraju na prosenje po ulicama, maloljetnicke brakove, kradje i ostalo.. Ali..svaka rijec o tome se nazove rasizmom i sovinizmom. ... prikaži još! Prema tome, cemu ikakvi clanci o ovoj curici ili bilo kojem romskom djetetu u slicnoj ili istoj situaciji? Postujmo manjine i njihove razlicitosti!

  • crepuljam41:

    Opet cigancica glavna tema,dok nasa dica nemaju za marendu. Boze sacuvaj me od takve vlade i politicara.