Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostavljena u Velikoj Gorici

U Nazorovoj i dvije sestre male Mirjane

mirjana paris
Foto: Borna Filić/PIXSELL
25.11.2015.
u 15:00

Policija je privela, a sud pustio 24-godišnjaka koji tvrdi da je otac djevojčice. U pritvoru su njegovi roditelji da ne bi utjecali na svjedoke

Četverogodišnja Mirjana Paris, koja je pronađena početkom listopada u parku u Velikoj Gorici, odakle je odvedena u Dječji dom u zagrebačkoj Nazorovoj ulici, i dalje je “ničije” dijete. Još se čeka nalaz analize DNK 24-godišnjaka koji tvrdi da je njezin otac i kojeg je prošli tjedan policija privela, a sud pustio da na slobodi čeka rasplet događaja.

Čeka se i provjera zatražena od Interpola koji treba locirati majku djevojčice. Ona se sve ovo vrijeme navodno nalazi u Italiji, sa sestrom blizankom četverogodišnjakinje. Ni u domu ni u Centru za socijalnu skrb za kćer se nije raspitivala.

Potvrdi li se analizom krvi da je 24-godišnjak uistinu otac ostavljene djevojčice, on do kćeri neće doći samo tako jer će u ovom slučaju posljednju riječ imati pravosuđe. Njegovi majka i otac trenutačno su u pritvoru zbog bojazni da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke. Naime, u njihovu domu nedaleko od Velike Gorice policija je, pokušavajući raspetljati slučaj Mirjane Paris, pronašla još troje djece za koju oni tvrde da su im unuci, no djeca su bila bez dokumenata.

– Dovedene su nam djevojčice u dobi od šest i dvije i pol godine te beba stara nekoliko mjeseci. Najstarija djevojčica navodno je Mirjanina sestra po ocu. Ta curica govori samo talijanski. Sva su ta djeca dobro, kao i Mirjana koja sve više govori hrvatski – rekla je ravnateljica doma Jasna Ćurković Kelava.

U Centru za socijalnu skrb u Velikoj Gorici kažu da će o poduzimanju daljnjih koraka odlučiti nakon što stigne nalaz analize DNK za 24-godišnjaka.

>> Roditeljima malene Mirjane Paris prijava zbog zapuštanja kćeri

Komentara 4

SA
samoborka
08:33 26.11.2015.

By the way..novinari..ova curica je samo jedna od milijuna i milijuna romske djece za koju se roditelji ne brinu, ili pak tjeraju na prosenje po ulicama, maloljetnicke brakove, kradje i ostalo.. Ali..svaka rijec o tome se nazove rasizmom i sovinizmom. Prema tome, cemu ikakvi clanci o ovoj curici ili bilo kojem romskom djetetu u slicnoj ili istoj situaciji? Postujmo manjine i njihove razlicitosti!

CR
crepuljam41
15:35 25.11.2015.

Opet cigancica glavna tema,dok nasa dica nemaju za marendu. Boze sacuvaj me od takve vlade i politicara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije