Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNOŠENJE PIRATICA U ZATVOR

U nastavku suđenja Mafalaniju i Musliu svjedočit će zatvorske im kolege Dorčec i Jung

Zagreb: Suđenje osumnjičenima za krijumčarenje CD-a s filmovima u lepoglavski zatvor
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/9
20.03.2024.
u 17:09

U jednoj od najbizarnijih pravosudnih priča optuženi su Armend Musliu, Amir Mafalani i njegova majka Branka Mafalani te Robert Teodor Šepak, i to zbog otkrivenih paketa s piratskim filmovima i glazbama

Optuženo ih je bile petero. Jedan je krivnju priznao i prije suđenja te je po nagodbi s USKOK-om osuđen i prije početka suđenja. Troje ih je krivnju priznalo praktički odmah na početku suđenja. A četvrti je odlučio da će na optuženičkoj klupi, na neki način, ostati sam. Tako izgleda najnoviji razvoj situacije u jednoj od bizarnijih pravosudnih priča u kojoj su glavni likovi bili, odnosno još uvijek jesu, dva djelatnika Kaznionice u Lepoglavi, dva osuđenika na  dugogodišnje kazne zatvora te majka jednog od njih.

Riječ je o postupku u kojem su optuženi Armend Musliu, Amir Mafalani i njegova majka Branka Mafalani te Robert Teodor Šepak. Prema optužnici, Branka Mafalani je svome sinu te Armendu Musliu u Lepoglavu slala pakete s piratskim filmovima i glazbama, a da se to ilegalno unese u Kaznionicu, omogućili su joj djelatnici Kaznionice Marjan Končevski i Robert Teodor Šepak.

Svi osim ovog potonjeg su priznali krivnju, Končevski je već i osuđen, pa će se u nastavku suđenja izvesti predloženi dokazi. Pribavit će se  neki dokumenti kojima se regulira rad Kaznionice, a na sljedećoj raspravi bi trebali svjedočiti i Dražen Dorčec te Dragan Jung. Njih dvojica služe maksimalne kazne od 40 godina zatvora zbog ubojstva, pa će njihovo dovoženje na sud sigurno pratiti velike mjere osiguranja. 

Amir Mafalani služi kaznu zbog svoje uloge u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, a Musliu zbog otmice i ubojstva Jure Bajde. Šepak se tereti  da je pošiljke s  zabranjenim DVD-ima na kojima su bili snimljeni filmovi, koncerti i pornići, a koje mu je slala Branka Mafalani, dostavljao Mafalaniju i Musliu. Za to nije dobivao nikakvu naknadu, nego je to, po svemu sudeći, činio iz usluge.

POVEZANI ČLANCI:

Zagreb: Suđenje osumnjičenima za krijumčarenje CD-a s filmovima u lepoglavski zatvor
1/9

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije