Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA OTKRILA DETALJE

U mjerni uređaj stavio eksploziv: Mladići ga spojili na struju, jedan je poginuo

Policijski očevid u obiteljskoj kući u Gornjem Tomašu
Damir Spehar/PIXSELL
20.07.2021.
u 12:00

Dokaže li mu se krivnja, osumnjičenom 57–godišnjaku prijeti zatvorska kazna od 3 do 15 godina.

U eksploziji kod Bjelovara 8. veljače poginuo je 26–godišnji M.B., dok je njegov 24–godišnji brat s trećim mladićem teško ozlijeđen. Policijska istraga pokazala je kako je do tragedija došlo zbog ljudskog djelovanja. 

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru potvrdilo je za portal Bjelovar.live da su donijeli rješenje o provođenju istrage protiv 57–godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Tvrde da temeljem kaznene prijave bjelovarske policije imaju osnovano sumnjati da je 57–godišnjak od početka veljače u svojoj vikendici izradio improviziranu eksplozivnu napravu tako što je u kućište mjernog uređaja stavio eksploziv. ŽDO tvrdi da je bio svjestan da je tako prenamijenjen mjerni uređaj kad bude spojen na struju može ugroziti život i sigurnost drugih osoba.

Nisu znali da je prerađen

Mladić M.B. (26) je početkom veljače iz vikendice uzeo taj mjerni uređaj i odnio ga u garažu druge dvojice oštećenika gdje ga je zajedno s 24–godišnjim bratom oko 14 sati aktivirao, ne znajući da je prerađen.

Nakon što su spojili uređaj došlo je eksplozije pri kojoj je M.B. zadobio teške ozljede od kojih je preminuo istoga dana u Općoj bolnici u Bjelovaru. Njegov brat je u eksploziji teško ozlijeđen, kao i treći mladić koji se nalazio u dvorištu ispred garaže.

Dokaže li mu se krivnja, osumnjičenom 57–godišnjaku prijeti zatvorska kazna od 3 do 15 godina.

Zbog kompleksnosti slučaja u pomoć su bili pozvani I stručnjaci MUP–ova Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.

 

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Roy Bean
Roy Bean
12:18 20.07.2021.

Sada se krađa više ne zove krađa. Novinari je unaprijeđuju u uzimanje, kao da su se negdje na cesti sagnuli i "uzeli" mjerni uređaj.

Avatar Roy Bean
Roy Bean
12:16 20.07.2021.

Dobili su što su tražili.

MK
MKinkognito60
13:27 20.07.2021.

E to vam sad dođe ovako, vjerovatno nije uzet mjerni urđaj prvi put pa čovjek odlučio sam zaštitit imovinu. Policija očito prije napravila zapisnik i obećali istražiti ali ništa više. Dečki uzeli mjerni uređaj, odnjeli u svoju garažu i priključili kako bi provjerili rad i onda bum. Sada su oni jadnici a onaj tko je štitio svoju imovinu je zločinac. Još ako su odnosioci pripadnici posebne nacionalne manjine koju se ne smije spomenuti a redovito nešto odnose pa kako se zločinac usudio drznuti štititi imovinu, morao je sam odmontirati i platiti im pune troškove jer su morali doći po mjerni uređaj. Ako bude strogo osuđen jer ipak je život u pitanju, može se više takvih iznenađenja za odnosioce očekivati. Interesantno je to kako je odnosioce teško pronaći a vlasnika mjernog uređaja koji je potuno uništen eksplozijom nije bilo teško pronaći. Znači poruka je odnosioci odnosite niktko vam nw smije ništa a vi koji želite štititi imovinu ste zločinci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije