Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje talijanskog sociologa
Povratak na članak

U Međugorje idu obrazovaniji vjernici

Većina pohodi to marijansko svetište radi duhovne utjehe, a dvije trećine su žene.

Komentari 50

MA
Malenkost
11:08 12.06.2016.

Medugorje! Histerija i Sizofrenija bez vidljivih prijelaza jende u drugu.

VL
AA
aabbcc
17:02 12.06.2016.

a ja mislio da idu oni koji imaju para a sirotinja se moze i doma moliti

VL
Avatar spasoje
spasoje
10:48 12.06.2016.

Čudna koncidencija zar ne ?????? S druge strane brda, na kojem se Devica Marija navodno ukazivala hrvatskoj deci, ustaše su 24. juna 1941. godine mučile i ubile svih sedam srpskih monaha iz obližnjeg pravoslavnog manastira Žitomislić Nešto kasnije, ustaški odredi odredi pobili su 3.000 muškaraca, žena i dece, gotovo sve srpske nacionalnosti i zakopali ih u jamu kod Međugorja!......... Koncidencija da je 24. juna 1981. godine, a upravo na godišnjicu ustaškog pokolja, šestoro dece iz hrvatskih porodica (najmlađi je imao 10, a najstariji 16 godina), videlo je u Međugorju Devicu Mariju, vest su rekli roditeljima i to je bilo dovoljno da se stvori kult, zbog koga je ovo hercegovačko selo do danas posetilo preko 30 miliona hodočasnika............. Posebno interesantan podatak je da se među decom sa „medijumskim moćima“, našla i unuka ustaše Mata Ivankovića, koji je učestvovao u pokolju tri hiljade Srba u Međugorju!....... Ubrzo je postalo jasno da lokacija „ukazivanja“, u blizini srpske masovne grobnice, nije odabrana ni malo slučajno. Odmah po objavljivanju „čuda“, verski obredi su pretvoreni u propagandu ustaštva. Pevane su pesme u čast Ante Pavelića, a na stenama i fasadama osvanuli su ustaški simboli, kao i spiskovi srpskih porodica za likvidaciju....... Ispostavilo se da je Međugorje imalo jednu od većih uloga za oživljavanje hrvatskog ekstremnog nacionalizma.

VL
Avatar Hrvatska.Na.Balkanu
Hrvatska.Na.Balkanu
11:04 12.06.2016.

Gardaland.

VL
MX
Mister X
11:21 12.06.2016.

Mene zanima samo jedno dali školovani Papa zaista vjeruje u Boga ? To čak i da je pravedan pošten ćestit i milostiv prema životinjama ljudima ? . Živimo jer se ubijamo i žderemo jedni druge .) Da to traženje odod njegove strane da mu se neprestalno molimo mi nije jasno kolikio puta mu se mora moliti da shvati ?; isto kao i Alahu i vidimo kako loše i sve lošije prolaze ti koji se često redovito mole Alahu i povikuju da je Alah velik ( samo nikada ne poviću u cm ili metrima tu veličinu¨) ! Možda je velik dali je pošten prema svome narodu što da misimo iskreno ? I ja bi bio najstretniji da je istina i da su ljudui takovi da znaju i da je to sve istina da nas čeka još jedan život nakon smrti ... Na žalost bojiom se ovoga .. kako su miljarde godina od nastanka svjeta prošle i do moga rođenja ... Meni to vrijeme čekanja da se rodim nije predstavljalo problem da dođem na red ... Kad umrem to vrijeme - vječnost poslje mene isto mi (vjerujem ) neče predstavljati problem... Da još ovo super ludo """trenutak vječnosti"""" u pustinji mramorna kocka 1 Km veličine svake godine doleti jedna mala ptica jednom i obriše kljun od tu maramornu kocku . Kada se ta kocka istoši nestane to je tek trenutak vječnosti ...............

VL
Avatar lustrismus
lustrismus
11:39 12.06.2016.

Kinezi napravi lep posao sa bivšim župnikom Vlašićem. Lep poklon Kineza naivnim Hrvatima svetleća gospa od 2 metra . ove manje su od 50 i 100 kuna . od 50 i 100 kuna .

VL
Avatar soliloquy
soliloquy
11:41 12.06.2016.

Ako su u Međugorju obrazovaniji, pitam se kakvi su ostali.

VL
Avatar istovari
istovari
13:55 12.06.2016.

I u Stenjevac idu obrazovani....

VL
ŠT
ŠtefekStepinec
11:27 12.06.2016.

Šteta obrazovanja kad su ostali zatucani.

VL
EB
EBERT
13:34 12.06.2016.

Po mojem spoznanju idu vise neobrazovani . Stvarno mi je lose od ovakvih naslova.

VL
Avatar spasoje
spasoje
10:38 12.06.2016.

Velika prevara u Međugorju .......................... Sa nacionalističke tačke gledišta, nije bilo od značaja da li su prikazanja bila istinita – bitno je bilo da se njima moglo politički manipulisati ..... Prema saopštenju Vatikana izdatom u nedelju, 26. jula 2009, papa009, papa Benedikt Šesnaesti raščinio je katoličkog sveštenika Tomislava Vlašića, odgovornog za uspostavljanje kulta Bogorodice u hercegovačkom Međugorju. To je bilo prvi put da, posle 28 godina od prvog međugorskog prikazanja, Vatikan zvanično reaguje na međugorski slučaj. Zašto je Vatikan tako dugo zanemarivao ovo pitanje,ima li novi papa neka nova saznanja kada je Međugorje u pitanju, pitali smo Majkla Džonsa, autora dve svetski poznate knjige o ovoj temi: „Međugorska obmana“ (1977) i „Međugorje: neispričana priča“ (1998), obe objavljene u Americi.

VL
Avatar uz_kavicu
uz_kavicu
16:08 12.06.2016.

Tko voli, neka izvoli!

VL
Avatar mama mia
mama mia
15:27 12.06.2016.

Međugorje jel to tamo gdje Vicka svako malo komunicira sa Majkom božjom i Jezušekomi i tamo su obrazovani nešto poput Karamustafe i Vase

VL
Avatar spasoje
spasoje
10:44 12.06.2016.

KO JE TOMISLAV VLAŠIĆ? ........... U suton, 24. juna 1981. godine, dok je užarena kugla tonula na horizontu, ostavljajući iza sebe sve duže senke, a prvi se sumrak spuštao na toplo hercegovačko tlo, Ivanka Ivanković, petnaestogodišnja devojčica iz sela Bijakovići,ovići, videla je na jednom uzvišenju ženu u beloj odori, sa belom maramom prebačenom preko glave, obasjanu poslednjim zracima sunca, sa povojem u rukama u kojem je navodno bilo dete. Tako je počelo.......Da, ona žena bila je Bogorodica, majka Isusa Hrista. To je sutradan, posle viđenja, okupljenima pred lokalnom crkvom objašnjavao župnik Tomislav Vlašić, uprkos pričama po selu da je sve to režirao sam Vlašić, angažujući jednu časnu sestru da glumi majku Božju. Takozvana ukazanja nastavljena su u sve većem broju, a Ivanki se pridružuje još petoro dece, vidilaca: Mirjana Dragićević, Ivan Dragićević, Jakov Čolo, Vicka Ivanković i Marija Pavlović. Vest o ukazanju Gospe u Međugorju širi se munjevito, rušeći sve političke, policijske, ideološke, društvene, prepreke. . .

VL
DH
dalibor.hren
10:43 12.06.2016.

Na hodočašća (vozočašća) idu vjernici koji to mogu platiti!

VL
SS
sokac sa drave
11:38 12.06.2016.

Kada u kasnu jesen zahladi a masovne posjete jenjavaju onda stupaju na pozornicu djevojke iz Moldavije i Ukrajine.Kazu sodoma i gomora.Nije bitno ako se malo grijesi odes u crkvu i Gospa oprosti.

VL
SA
santos008
18:21 12.06.2016.

Da je Gospa svemocna treba pogledati slike selendre Medjugorja ranije i slike Medjugorja danas .Razlika je ocita a sve je to Gospa ''izgradila'',za razliku od Kumrovca koji je nekad bio nesto a danas spao nekoj stvari za usi.

VL
DU
Deleted user
11:11 12.06.2016.

JJesenti milu bigulicu, mislim da bi u Međugorje hitno trebali otići Orešković MBA Tim, Karamarko Tomek i Petrov dr. Božek te skrušeno i ponizno zamoliti Gospu da da im po njezinu zagovoru dragi Bog dobro prosvijetli pamet, jer ono štoo ta trojica rade posljednjih dana izvan svake je pameti. To ne bi bilo ništa neobično jer sva su trojica (navodno) vjernici. Osim toga takav zagovor bio bi i te kako potreban MIlanović Zokiju i njegovim pajdašima iz SDP-a (npr. Stazić Neši i Maras Gogi), ali o tom potom, jer oni bi najradije da im zagovornik bude drug Tito, a to ipak ne bi išlo i unatoč tomu što je Bog svemoguć.

VL
MX
Mister X
10:50 12.06.2016.

Šta mislite kod putovanja u inostranstvo godišnji odmori naučana putovanja izložbe i sl. recimo bilo gdje na svjetu . Izuzev Međugorija .. ) Su zastupljeni 99,9 % nepismeni i nezaposleni. Potom od strane malih poljoprivrednika sa nižom naobrazbom također nekihnekih 99% njih . Zatim su ta skupa istraživanja ustanovila sljedeće zaćuđujuće stanje . Da na ta ista ta navedena putovana i letove sa avionima koriste tkodjer 99% onih sa niskom stručnom spremom i oni koji se bez spreme i bilo kakvih drugih spremnosti ! Nadalje Umiro-vljenici ( znamo od rijeći - oni koji umiru ) a prije su radili u bakanskim zemljama njih velika večina isto tako putuje ako ih netko poveze ili samo na kratko i bez veze .. Dobro to su moje teze !...

VL
DU
Deleted user
17:27 12.06.2016.

zalosno i smijesno .,preispitaj svoju savijest pa onda pisi pisma za guske u magli

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.