Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordan broj zaraženih

U Međimurju kreću velika testiranja u školama: 'Dobit ćemo jasniju situaciju'

Sve više Međimuraca testira se na covid-19
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/5
18.11.2020.
u 12:34

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, u Međimurje sutra stiže u ispomoć 11 medicinskih sestara iz drugih krajeva

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije idući će tjedan započeti s brzim antigenskim testiranjima građana.

- Radi se o brzim testovima koji nisu PCR testovi, a provodit će se u nekoliko osnovnih i srednjih škola po utvrđenim kriterijima. Testirano bi trebalo biti oko 2500 osoba, kako bi se dobila jasnija slika o situaciji u školama i hoće li se detektirati kliconoštvo, odnosno prisutnost tog virusa kod slabo simptomatske djece ili čak možda i kod onih koji nemaju neke simptome - najavio je Stožer Civilne zaštite Međimurke županije koji je uputio i apel poslodavcima.

Video: U Hrvatskoj najgori dan od početka epidemije: Imamo 3251 novozaraženih i 38 osoba je preminulo. 

- Važnost odvijanja radnih procesa je neupitna, no za to treba zdrav radnik te vas zato molimo, kao poslodavca, da učinite sve za zaštitu zdravlja svojih djelatnika i na taj način doprinesete sprječavanju širenja ovog virusa koji osim zdravlja šteti i gospodarskim aktivnostima - navodi se u poruci poslodavcima.

Nije objavljeno koje će škole biti obuhvaćene testiranjem. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo MŽ u proteklih 24 sata testirano je 557 osoba, najviše dosad u jednom danu. Evidentirana su 273 slučaja osoba pozitivnih na virus COVID-19, također najviše dosad. Zaražene su ukupno 1252 osobe.  U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 98 pacijenta pozitivnih na koronavirus, a na respiratoru se nalazi njih 10.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, u Međimurje sutra stiže u ispomoć 11 medicinskih sestara iz drugih krajeva.U zdravstvenom sustavu na koronavirus je pozitivno 12 liječnika i 12 medicinskih sestara, a u samoizolaciji se nalaze još liječnika, 10 medicinskih sestara, bolničar i farmaceutski tehničar.

 

Ključne riječi

Komentara 3

MA
Marshal
12:49 18.11.2020.

Sad će se vidjeti jesu li Fuchs, Capak & co. nehajne masovne ubojice ili nisu...

DU
Duslikr
13:02 18.11.2020.

Zdravstvena diktatura. Prestanite potpuno testirati po nalogu WHO(ionako nema lijeka, a epidemiološki je neopravdano jer se virus širi slobodno i van dosega testiranja), dajte svima preporuke ponašanja i ponašajte se po kliničkoj slici i idemo dalje.

YE
Yeah
12:46 18.11.2020.

Medicinski teror.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije