Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZNAK TRAJNOG SJEĆANJA

U Međimurju je danas postavljeno 28 "kamena spoticanja"

02.09.2021.
u 20:17

Program je održan u organizaciji Židovske općine Čakovec, Grada Čakovca, Grada Preloga i Međimurske županije.

U Međimurju je postavljeno 28 "kamena spoticanja“ kao znak trajnog sjećanja na članove židovske zajednice koji su 1944. godine odvedeni iz Čakovca i Preloga u koncentracijske logore.

Program u Međimurju održan je u organizaciji Židovske općine Čakovec, Grada Čakovca, Grada Preloga i Međimurske županije.

Komemoraciji u Čakovcu nazočio je i veleposlanik Izraela Ilan Mor. "Kamen spoticanja" je mali betonski blok na kojem je učvršćena pločica s ugraviranim imenom, prezimenom i datumom rođenja osobe te datumom i mjestom njezina pogubljenja.

Postavlja se ispred posljednje adrese stanovanja žrtava. Postavljanje kamena projekt je koji je pokrenuo njemački umjetnik Günter Demnig. 

Komentara 3

ZG
zg1985
06:28 03.09.2021.

mogli bi ovako nesto i u vukovaru napravit za pobijene hrvate

SE
senijor121
22:14 02.09.2021.

Zašto se n itko ne usudi pozabaviti zlom koje su židovi učinili domaćem stanovništvu, zelenašenjem. pljačkom, iskorištavanjem jeftinog rada, poniženjima. Mije čudo što je narod bio toliko neprijateljski prema židovima i romima zbog iskorištavnja i pljačke

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije