Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obljetnica

U Lipiku otkriven spomenik dr. Franji Tuđmanu

spomenik (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/5
04.12.2010.
u 13:46

Bista predsjedniku Tuđmanu, koju je izradio akademski kipar Ivan Branko Imrović, postavljena je na novouređenom trgu.

LIPIK - Otkrivanjem biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i otvorenjem novouređenog Trga hrvatskih branitelja Lipika, obilježena je 19-ta godišnjica oslobađanja tog grada. Lipik je nakon 60 dana okupacije oslobođen 6. prosinca 1991. godine kao prvi grad u Hrvatskoj.

- Sve vrijeme rata sam kao medicinska sestra bila s našim borcima a oslobođenje sam dočekala u Prekopakri. Nikada neću zaboraviti taj osjećaj olakšanja ali i tuge zbog svih onih koji su stradali i koje nismo mogli spasiti - prisjetila se Mirjana Cahun dopredsjednica Udruge branitelja Lipika 1991.

Bista predsjedniku Tuđmanu, koju je izradio akademski kipar Ivan Branko Imrović, postavljena je na novouređenom trgu a otkrili su ju predsjednikova supruga Ankica i sin Miroslav. Ankica Tuđman je također zajedno s trojicom sinova poginulih branitelja u zrak pustila golubove mira.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 11

JM
ja-ma
14:15 04.12.2010.

Bravo Lipik! Nadam se da će u mojemu Zagrebu već jednom komunjare sići sa vlasti jer ovdje Tuđman ne može dobiti ni svoju klupu,a kamoli trg dok su se polako u tišini počela vraćati imena komunističkih narodnih \"heroja\" pa je tako \"Miškecov prolaz\" posatao \"Prolaz sestara Baković\".Samo još čekam Ulice socjalističke revolucije i proleterskih brigada pa da doživljaj bude potpun.

OB
-obrisani-
14:51 04.12.2010.

Ha,ha,ha. Svaka cast. Ici ces vratiti se neces u ratu poginuti.

OB
-obrisani-
14:43 04.12.2010.

Bolje da su skoli darovali laptope. Bistu ne zelim ni komentirat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije