Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dosad najveća zapljena

U kući u Zagorju zaplijenjen arsenal vatrenog oružja

oruzje2
Foto: Matija Topolovec/PIXELL
1/4
07.01.2010.
u 15:39

Neslužbeno se doznaje da je oružje pronađeno u kući Zdravka Turčića iz Zagreba, protiv kojega je policija podnijela već 19 kaznenih prijava, većinom zbog gospodarskog kriminala.

KUMROVEC - Zagorska policija zaplijenila je jednu od najvećih količina vatrenog oružja dosad pronađenu u Republici Hrvatskoj.

Naime, zagorski kriminalisti u suradnji s djelatnicima Ministarstva financija te Carinarnice u Krapini pretraživali su kuću 52-godišnjeg Z. T. u mjestu Velinci u blizini Kumrovca pod sumnjom da nelegalno posjeduje radne strojeve koji podliježu carini.

Međutim, na njihovo iznenađenje, u garaži kuće pronašli su arsenal od 24 različite puške, 23 pištolja, osam ručnih bacača tzv. zolja, 19,5 kilograma eksploziva, više od 10.000 komada streljiva te različitu opremu i eksplozivne naprave. 

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Zdravku Turčiću, dragovoljcu Domovinskog rata i poduzetniku s prebivalištem u Zagrebu, protiv kojega je policija podnijela već 19 kaznenih prijava, većinom zbog gospodarskog kriminala.

- Obrađivali smo drugo kazneno djelo, odnosno carinski prekršaj, i očekivali da ćemo naći motorne pile, kosilice i ostale radne strojeve koji podliježu carini. Međutim, u garaži kuće pronašli smo čitav arsenal oružja, objasnio je načelnik zagorske policije Željko Cujzek.

Policija je potom pretražila Turčićevu klijet, a, kako doznajemo, pretražene su i tri lokacije u Zagrebu, gdje je pronađeno još osam komada oružja. Arsenal pronađen u kući sadržavao je i vrijedne primjerke oružja, još iz Drugoga svjetskog rata, pa i starijih, koji imaju veliku kolekcionarsku vrijednost, a uz silno oružje pronađena su i 302 para muške i ženske obuće, koju su oduzeli djelatnici Carinarnice Krapina.

- Kriminalistička obrada je i u tijeku budući da još nije utvrđeno porijeklo pronađenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, ne možemo potvrditi je li se osumnjičeni bavio krijumčarenjem oružja - objasnio je glasnogovornik zagorske policije Zoran Lončar.

Ključne riječi

Komentara 21

OB
-obrisani-
16:59 07.01.2010.

Dićeš buraz. Ajde ono jedna dvije ak si skupljač , pa i 5 na zidu. Al 33 i 32 pištolja - e to je previše.Moš naoružat ratni vod s tom količinom. Ajde dobro za puške i pištolje čak - negoo što ti treba 20 kila eksploziva???!?!?!

UK
Ugo Kajvez
00:46 08.01.2010.

Buju si dećki nadoknadili ...... nebu te vi zagorce je .... li ... haha ...

OB
-obrisani-
16:29 07.01.2010.

Opet taj Kumrovec.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije