Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Slavonskom Brodu

U kući skrivao tri manja topa za koja nije imao dozvolu!

Slavonac držao tri topa bez dozvole (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/7
21.10.2013.
u 16:09

Ovo oružje po klasifikaciji pripada "C" kategoriji oružja i smije se posjedovati, ali samo uz prijavu nadležnoj policijskoj upravi ili postaji

Policija je proteklog vikenda dovršila kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom sa područja općine Sibinj, nedaleko od Slavonskog Broda za kojega je postojala sumnja kako neovlašteno posjeduje oružje. Istragom su utvrdili da 51-godišnjak već unazad nekoliko godina u posjedu ima tri manja topa ručne izrade tzv. "Mužara", koje nije prijavio policiji.

Ovo oružje po klasifikaciji pripada "C" kategoriji oružja i smije se posjedovati, ali samo uz prijavu nadležnoj policijskoj upravi ili postaji, jer može biti vrlo opasno obzirom da se za pucanje iz njega u cijev stavlja eksplozivni crni barut i metalno zrno, odnosno kugla.

Kako vlasnik svoju kućnu "artiljeriju" nije prijavio sukladno zakonu, policija je protiv njega podnijela optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o oružju, a za taj prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od pet do petnaest tisuća kuna i zaštitna mjera oduzimanja oružja.

>>Kod trojice Splićana pronađeni droga i oružje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije