Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv predsjednika
Povratak na članak

U krvavim prosvjedima u Siriji 90 mrtvih, Obama optužuje Assada

Ovaj najkrvaviji dan od početka demonstracija zabrinule su i američkog predsjednika koji je u kratkoj ali oštroj izjavi poručio sirijskoj vladi kako mora prestati s pretjeranom uporabom nasilja

Komentari 152

BR
brainiac
16:00 23.04.2011.

I nema nikog od zapadnih spasitelja da ih zastiti? ts ts ts...

VL
RE
@rea
19:34 23.04.2011.

PS. tvoja muljanja s izvorima i prijevodima su nenadhebiva, he,he.

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
10:03 23.04.2011.

Ho ho ho Sad se čeka da Amerikenjci uvedu svoju tzv. demokraciju svrgavanjem Assada. Zaista će zagovnati više nego što su zagovnali. Prvi pokusni kunići su im bili narodi Južne Amerike koji su sada slobodni i hode uspravna čela sa svojim vizionarima!

VL
OB
-obrisani-
10:07 23.04.2011.

Sve je jasno i sve predvidljivo ! Obama je obični mali od palube,cionističkog lobija i o ničemu ne odlučuje,kao što nije niti Bush mlađi,za čijeg je predsjednikovanja pravi predsjednik bio njegov zamjenik ,zloglasni cionist Dick Cheney,koji je imao paralelan sustavv vlasti u White House. Tko će osloboditi 300 milijuna robova-goja iz čeličnog cionističkog zagrljaja , koji je od USA napravio Cionisitčku diktaturu ?

VL
OB
-obrisani-
10:07 23.04.2011.

Pravi cilj je Iran i to se odavno zna,samo teško je vjerovati da će u tom sukobu ,Kina i Rusija ostati po strani !

VL
OB
-obrisani-
10:11 23.04.2011.

Sve je ovo odavno planirano u mračnim mozgovima cionističkih planera zla. Čini se kao da se radi o spontanim pobunama,ali oni koji su iza,prije toga su napravili uvjete i podmazali teren,da se te pobune lako potpale. Egipat,Maroko i Tunis suu bili samo predigra za Libiju,a Sirija je zadnja stanica na putu za Iran.U međuvremenu,su suzbijene pobune u Bahreinu i zemljama zaljeva jer su te države američki saveznici i pobune su tamo zbog toga nepoželjne.

VL
Avatar trunchbull
trunchbull
10:14 23.04.2011.

Fantemlati Nemaju Ameri više snage za rat. Radnik u Americi štrajka glađu i rađa se nezadovoljstvo naroda. Rat s Iranom bi pokopao njihovo gospodarstvo. Uostalom, vidiš da su se i iz Libije djelomično povukli jer je na djelu rezanje troškova i vojnih izdvajanja. Pametnije bi Amerikenjcima bilo premjestiti vojne trupe na meksičku granicu gdje im je vojska stvarno potrebna jer raznorazne naoružane bande povezane s narkokartelima vrludaju uz pogranično područje SAD-Mexico.

VL
IR
irani
10:43 23.04.2011.

Assad je pokusao sa nekoliko smijesnih poteza posljednjih tjedana, ali to nitko nije ozbiljno shvatio. Sada je, izgleda, odlucio kako se vise nece pretvarati. Nazalost preostali diktatori su vidjeli sto se dogodilo u Tunisu i Egiptu pa su se jos dublje ukopali. Bojim se kako ce mnoge zrtve pasti prije nego dodje do stvarnih promjena.

VL
Avatar @veNLO
@veNLO
11:04 23.04.2011.

Eh, Obama, poznatiji kao mr. Blesimetar iznenađen i zabrinut. Valjda mu ovi iz CIA-e zbog maloumnosti ne govore ništa o svojim akcijama.

VL
OB
-obrisani-
11:42 23.04.2011.

23.04.2011. u 10:14h trunchbull je napisao/la: Fantemlati +++++++++++++++ Jedno je potlačeni američki narod koji je potpuno obespravljen od vladajuće cionističke lopovsko kriminalne klike i koji je žrtva takve politike na koju nema utjecaja.Povlaštena cionistička kasta o kojoj govorim je potpuno upropastila Amerikance i to radi svoje pohlepe,lakomosti i prokletstva.Takvih krvožednih predatora nikad nije bilo u modernoj civilizaciji !Vuuče ih isključivo liopovluk i pljačka svega što vrijedi na planeti te apsolutna kontrola svih goja na planeti ! Vrijeme je za svjetski anticionistički ustanak !

VL
VA
vatoka
12:02 23.04.2011.

Obama je sramota za Nobelovu nagradu. Danas je mnogima u svijetu jasno da svijetom upravlja zločinačka organizacija, a Obama samo izvršava njene naloge.

VL
OB
-obrisani-
12:07 23.04.2011.

Svekoliki tugaljivi teoretičari zavjere u situaciji u Siriji vide ciomasonskoiluminatskodaždevnjačke sile mraka, pa bi im ja u svojoj neizmjernoj dobroti, skromnosti i samozaajnosti ukazao da je u doba njihovog ljubljenog bipolarnog svijeta Sirija bila sovjetska interesna zona sve do propasti nakaradnog društvenog eksperimanta zvanog komunizam. Dakle u tom bipolarnom svijetu 1980 god stric današnjeg “princa prestolonasljednika predsjednika“ Rifaat El Assad ulazi sa postrojbama u zatvor Tadmor blizu Palmire (jedno od top 5 mjesta koje ne želite vidjeti) i za odmazdu za pokušaj atentata na ljubljenog mu brata osnivača predsjedničke dinastije, vrši pokolj oko tisuću zatvorenika, to je bilo 1980. A ljubljeni osnivač dinastije, danas crknuti Hafez El Assad 1982 naređuje “pacifiziranje“ prosvjeda u gradu Hama, po različitim procjenama “pacifizirano“ je do 40.000 ljudi, mislim da je realan broj koji daje Robert Fisk od 20.000 a njega vole citirati po pitanjima Bliskog Istoka. Uz malu napomenu, možda naime nije bitno ali Sirija je večinski sunitska zemlja kojom kao kraljevinom vlada predsjednička dinastija Assad koja pripada šijitskoj manjini, vjerojatno od tuda i “lizanje“ Sirije i Irana

VL
VA
vatoka
12:18 23.04.2011.

\"Svekoliki tugaljivi teoretičari zavjere u situaciji u Siriji vide ciomasonskoiluminatskodaždevnjačke sile mraka, pa bi im ja u svojoj neizmjernoj dobroti, skromnosti i samozaajnosti ukazao da je u doba njihovog ljubljenog bipolarnog svijeta Sirija bila sovjetska interesna zona sve do propasti nakaradnog društvenog eksperimanta zvanog komunizam. Dakle u tom bipolarnom svijetu 1980 god stric današnjeg “princa prestolonasljednika predsjednika“ Rifaat El Assad ulazi sa postrojbama u zatvor Tadmor blizu Palmire (jedno od top 5 mjesta koje ne želite vidjeti) i za odmazdu za pokušaj atentata na ljubljenog mu brata osnivača predsjedničke dinastije, vrši pokolj oko tisuću zatvorenika, to je bilo 1980. A ljubljeni osnivač dinastije, danas crknuti Hafez El Assad 1982 naređuje “pacifiziranje“ prosvjeda u gradu Hama, po različitim procjenama “pacifizirano“ je do 40.000 ljudi, mislim da je realan broj koji daje Robert Fisk od 20.000 a njega vole citirati po pitanjima Bliskog Istoka. Uz malu napomenu, možda naime nije bitno ali Sirija je večinski sunitska zemlja kojom kao kraljevinom vlada predsjednička dinastija Assad koja pripada šijitskoj manjini, vjerojatno od tuda i “lizanje“ Sirije i Irana \" Još jedan plaćeni komentator. Zašto plaćeni, zato što niko nema toliko love i toliko razgranat sustav kontrole svega i svakoga po cijelom svijetu. Tako se nađe novaca za širenje cionističke lažne slike svijeta po formima i bezbrojne formske komentatore.

VL
OB
-obrisani-
12:21 23.04.2011.

23.04.2011. u 12:07h ® je napisao/la: Svekoliki tugaljivi teoretičari zavjere u situaciji u Siriji vide ciomasonskoiluminatskodaždevnjačke sile mraka, .................. +++++++++++++++++++++++ Obično cionisti redovito spominju teoretičare zavjere ! Po tome vas raspoznajemo ! Mi koji to nismo,govorimo isključivo o svakodnevnoj praksi zavjera koje gledamo već godinama. A bome niti cionisti nemaju vremena za teorije jer su njih napisali prije više od 100 godina,samo ih malo modifcirajum,ovisno o potrebama i stanju na terenu ! Problem vas cionista je taj da je Sirija smrtni neprijatelj izraelskog režima,a takvu prijetnju treba otkloniti čineći neprijatelja nestabilnim.

VL
OB
-obrisani-
12:22 23.04.2011.

23.04.2011. u 12:18h vatoka je napisao/la: ------------------------------------------------------------ srce malo Upiši pojmove Tadmor prison i Hama massacre a onda piši bedastoče

VL
RE
@rea
12:24 23.04.2011.

Prestolonaslijednik je ukinuo izvanredno stanje, te uveo krizno. Pa i dalje ima ovlasti za sprovodjenje terora. Naravno, ima i onih koji arapske narode vide kao niži stupanj evolucijske ljestvice i nevične samostalnom razmišljanju. Uvjereni su da ih je nedorasle ie i nezrele nužno kontrolirati. Stoga o njihovoj sudbini odlučuju ljudi gušteri, kontroliraju ih putem medija. Jbt ! ;o)

VL
OB
-obrisani-
12:27 23.04.2011.

23.04.2011. u 12:18h vatoka je napisao/la: +++++++++++++++++++++++++++++++++ Imaš u Bahreinu suprotan slučaj ! Koliko je tamo pobijeno civila u akciji saudijske vojske ,a o tome se uopće ne piše. Činjenica je da je Iran kost u grlu cionističkog Izraela,jer cionisti znaju da Iranci nisu nesposobni i tehnološki i civilizacijski zaostali Arapi ,nego daleko naprednija i razvijenija civilizacija,ma kolikoogod da njome upravlja autoritativni teokratski režim !

VL
OB
-obrisani-
12:31 23.04.2011.

23.04.2011. u 12:21h Fantemlati je napisao/la: Problem vas cionista je taj da je Sirija smrtni neprijatelj izraelskog režima,a takvu prijetnju treba otkloniti čineći neprijatelja nestabilnim. ---------------------------------- Mislim da vojni vrh Izraela više zabrinjavaju komarci u okolici Haife nego sirijski režim,, naravno da će izraelska politika “pripomoči“ nemirima u Siriji, to je švedski stol i bilibi ludi da ne “pomognu“, ali činjenice govore da je sirijski režim diktatura obitelji Assad i to ona najkrvavija, činjenica je da su pripadnici obitelji Assad šijiti u sunitskoj večini (u Bahreinu je pak obrnuto, tamo je diktatura sunitske obitelji nad šijitskom večinom koja istim divljačkim metodama “lomi“ prosvjede“ A tvoj je problem što si ti navijač i to nekritični, to što je tebi draže islamističko govno od Sacher torte je stvar osobnog ukusa a tvoja bolesna mržnja prema svemu zapadnom dolazi od trenutka kada su bombardirali tvoju ljubljenu srbiju, sve to je razumljivo i to da ih ti kao srpski pročetnički tip ne voliš, ali onda budi kuš kada se ne piše o tome nego je tema Sirija.

VL
OB
-obrisani-
12:34 23.04.2011.

Koji su to demokratski režimi u Arapskom svijetu ! I tko je zadužen za uvođenje demokracije,kad je ista u smrtnom hropcu u USA i EU.Naravno,ne govorim o formalnoj demokraciji,nego onoj stvarnoj ! Evo jedan izvrstan komentar o tome što jee EU zapravo ! http://www.vecernji.hr/vijesti/pristupni-ugovor-europskom-unijom-tek-sljedece-godine-clanak-273385 06.04.2011. u 22:43h cicibela je napisao/la: José Manuel Barroso je dosanjao svoj mladenački san. Kao student bio je jedan od lidera portugalske komunističke partije. Žestoki pristaša Mao Tse Tung-a. ni danas ne krije da je odan maoističkoj ideji. EU Komisija kojoj je sada na čelu, preslika je komunističkog politbiroa. U toj komisiji članovi se ne biraju, nego se imenuju. EU Parlament ne odlučuje ni o čemu, kao ni onaj u Kini. Služi kao dekor i stvara iluziju o demokraciji. Ustav EU nijedan narod nije izglasao, nego samo marionetski parlamenti zemalja članica. Ko je napisao taj ustav (Lisabonski ugovor) ne zna se. Ne zna se ni tko piše zakone i propise koje članovi EU Komisije potpisuju i usvajaju a onda ih kao dekrete prosljeđuju zemljama članicama. Tako izgleda totalitarna tvorevina EU.

VL
OB
-obrisani-
13:31 23.04.2011.

23.04.2011. u 13:10h Fantemlati je napisao/la: U Iraku je napravljen genocid i to isključivo radi pljačke,pobijenje na stotine tisuća ljudi....................... ------------------------------------------------------------ mislim da nisam nigdje spomenuo Irak, ali kada ga več spominješ onda je moj osbni stav da je trebaloo Sadama rušiti još u Prvom Zaljevskom ratu, daje bio lud i da je bio divljak to je evidentno, ali su upali u Irak “na pravdi Boga“ i sve ostavlja bljuav okus u ustima. Ali se po pitanju genocida ne bih složio, istina je da su u borbama za pojedina uporišta uništeni veliki postotci gradova (npr Faluja) i to je činjenica, činjenica je da je blo i ratnih zločina nad iračkim vojnicima icivilima koji su procesuirani ali je i činjenica da se pojavio islamistički terorizam i da se po Iraku gine svakodnevno jer je irak “velika Bosna“ naime tri različite skupine koje su “ugurali“ u umjetnu tvorevinu i gdje se pokušava izmisliti model suživota koji je koliko vidimo moguč samo krvavom represijom. Kurdi na sjeveru žele autonomiju i svoju državu,što Turska ne dopušta a nije mi jasno ćemu jer to ije njihov teritorij danas, šijiti su proiranski nastrojeni i oni žele bole veze sa Iranom, i to je razumljivo a suniti su bjesni jer su bili privilegirana manjina pogotovo oni iz plemena Al Tikriti i prihvatili su metode i divljake koje nazivamo islamističkim ekstremistima. A da se ne mučiš oko naftnog polja Rumalie u iraku, BP ima 1/3 a kineska državna kompanija drugu trečinu dionica, treću imaju iračake kompanije, dakle lopovluk uz državni blagoslov, također potraži gdje ide ili je več stigao tanker sa milion barela nafte koju su izvezli libijski pobunjenici, naime to ide za Kinu, vjerojatno su zato i bili rezervirani oko rezolucije VS UN za Libiju, prljav posao i svi imaju interesa.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.