Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIV DETALJ

Škaljarac, uhićen u Makarskoj, ima tvrtku u Zagrebu

Dino Stanin/PIXSELL
27.09.2022.
u 19:03

Mijušković je, kada je uhićen, kod sebe imao krivotvorene dokumente i poveći novčani iznos, a kako je do njih došao, nije poznato. No ako su točne tvrdnje da je pripadnik škaljarskog klana, pitanje je kako je u Hrvatskoj mogao imati legalnu tvrtku

Vladan Mijušković (37), državljanin Crne Gore, koji je prije neki dan uhićen u Makarskoj, prema pisanju crnogorskih i srbijanskih medija, pripadnik je zloglasnog škaljarskog klana. Za njim je Crna Gora raspisala Interpolovu tjeralicu jer ga se sumnjiči da je sudjelovao u stvaranju te kriminalne organizacije, čiji pripadnici godinama krvavo ratuju s pripadnicima suprotstavljenog kavačkog klana.

U tim krvavim obračunima ubijeno je oko 50-ak ljudi, a proširili su se i na Hrvatsku kada je nedavno na Pagu likvidiran Goran Vlaović, navodno također pripadnik škaljarskog klana. Za Vlaovićevo ubojstvo sumnjiči se Duška Tanaskovića, a u međuvremenu je u Istanbulu likvidiran i Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana.

Mijušković je, kada je uhićen, kod sebe imao krivotvorene dokumente i poveći novčani iznos, a kako je do njih došao, nije poznato. No ako su točne tvrdnje da je pripadnik škaljarskog klana, pitanje je kako je u Hrvatskoj mogao imati legalnu tvrtku. Jer Mijušković, prema podacima iz sudskog registra, u Zagrebu ima registriranu tvrtku Mijušković gradnju, koja je u blokadi.

A njegova je tvrtka u ožujku 2021. preuzela tvrtku Gradko, koja je prije toga bila dio koncerna u vlasništvu GIP Pionira, koji je sudjelovao u gradnji preskupe sljemenske žičare. O tome kako je žičara rađena USKOK provodi izvide, a tvrtka Gradko pojavljivala se u nekim sudskim predmetima povezanima s Milanom Bandićem, pokojnim zagrebačkim gradonačelnikom.

Komentara 1

DU
Deleted user
11:16 28.09.2022.

Hvala Bogu pa je Hrvatska raj za kriminalce i da napokon imamo kriminalnu organizaciju na čelu države!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije