Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
657 osoba u samoizolaciji

U Krapinskoj županiji troje novooboljelih. Zaražen jedan liječnik OB Zabok

Izolacija zbog koronavirusa
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
09.04.2020.
u 12:42

Župan Kolar je dodao da će unatoč apelima da ne dolaze, velik broj sugrađanki i sugrađana koji žive i rade u inozemstvu, ipak doći u Hrvatsku na uskršnje blagdane

U Krapinsko-zagorskoj županiji evidentirani je troje novooboljelih od COVID-19 i ukupno ih je 88. Nalaz se čeka za još 11 osoba.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je da je jedan liječnik (s prebivalištem u Zagrebu) iz bolnice COVID-19 pozitivan te je ponovio da je u sklopu bolnice organiziran COVID-19 odjel. "Trenutno na COVID odjelu leži 13 pacijenata, a 11 pacijenata na tzv. trijažnom odjelu čeka rezultate testiranja. Trenutno nema COVID pozitivnih pacijenata na respiratoru. Liječnici na COVID odjelu izmjenjuju se tako da 14 dana rade, a 14 dana su kod kuće. Nakon odrađenog 14. dana jedan naš liječnik je testiran, i ispalo je da je pozitivan. Osjeća se dobro, temperature nema. Iz tog razloga je 8 naših liječnika i 8 medicinskih sestara u samoizolaciji“, rekao je Vančina te dodao da su na Odjelu pedijatrije dvije izolacijske jedinice, kroz koje je prošlo 9 mališana, čiji testovi su bili negativni.

Video: Splićani jedva dočekali otvaranje ribarnica i trgovina


 
Voditelj službe epidemiologije Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Dr. Ivan Lipovac rekao je da je na području županije 657 osoba u samoizolaciji, dok je ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju dr. Davor Gredičak istaknuo da je dvoje zdravstvenih djelatnika bolnice pozitivno, da su svi njihovi kontakti u samoizolaciji te da je 5 pacijenata iz Stubaka pozitivno. " Još treba testirati 11 naših pacijenata, što će biti urađeno tijekom današnjeg dana“, rekao je dr. Gredičak.

 
Župan Željko Kolar na današnjoj je tiskovnoj konferenciji županijskog stožera civilne zaštite istaknuo da se nažalost " dogodilo ono što nismo željeli, i za što smo se nadali da nam se neće dogoditi – da koronavirus uđe u zdravstvenu instituciju koja nije „zadužena“ za liječenje COVID-19 pozitivnih pacijenata. Treba svakako naglasiti, da je unatoč tome, uprava Specijalne bolnice u Stubakima, u suradnji sa županijskim Zavodom za javnom zdravstvo, odnosno njihovim epidemiološkim odjelom napravila apsolutno sve što je bilo potrebno, prema pravilima struke da se posljedice svedu na najmanju moguću mjeru. Što će se dalje događati s bolnicom, hoće li i kad početi raditi, o tome želim razgovarati s ministrom zdravstva Vilijem Berošem, s kojem sam već uputio poziv da posjeti Krapinsko - zagorsku županiju. Očekujem njegov posjet već idući tjedan, odmah nakon Uskrsa“, rekao je župan Kolar te dodao da će unatoč apelima da ne dolaze, velik broj sugrađanski i sugrađana koji žive i rade u inozemstvu, ipak doći u Hrvatsku na uskršnje blagdane. „Još jednom, pozivam sve da se strogo pridržavamo svih propisanih mjera Nacionalnog stožera, a pogotovo kad dođe do liberalizacije kretanja unutar županije, što smo i zatražili od Nacionalnog stožera – onda još više moramo još više biti odgovorni, i paziti na sebe i druge“, zaključio je župan Kolar.
 

Komentara 1

DH
dalibor.hren
13:09 09.04.2020.

Dr. Vančina ima sve pod kontrolom!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije