Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Informatizacija

U Krapini se uvijek može vidjeti tko radi, a tko ne radi svoj posao

'egrad_ivj_zag_220310'
'Photoshop'
22.03.2010.
u 17:05

U Krapini je, s jedne strane, moguć povratak u doba neandertalaca, kakve se može vidjeti u novom muzeju, a s druge, u virtualni svijet dokumenata

U gradskoj upravi Krapine na stolovima gradskih službenika više nema hrpe papira. Sav posao nalazi se u sustavu elektronskog upravljanja dokumentima. Grad Krapina, uz Pulu, drugi je grad u Hrvatskoj koji se odlučio informatizirati gradsku upravu, što će krajnjim korisnicima i strankama Grada Krapine omogućiti brže, lakše i dostupnije usluge, kaže gradonačelnik Josip Horvat.

Odmah skeniranje

Sustav funkcionira na način da se dokumenti prilikom zaprimanja u pisarnici skeniraju i potom se uvode u elektroničku bazu u kojoj odlaze do djelatnika u upravi elektronskim putem. Nema više šetnje s papirima s prvog na drugi kat, pa u prizemlje. Informatizacija je Grad stajala 83.000 kuna.

Vide se sve faze

Gradonačelnik u svakom trenutku može vidjeti u kojoj je fazi pojedini predmet, tko je za njega zadužen i do kada ga treba završiti. Građani Krapine dobit će brže odgovore na svoje upite, svoja rješenja, potvrde i slično, a čak mogu dobiti i obavijest mailom ili SMS-om kada je njihov predmet riješen, što sve zajedno vodi do efikasnosti rada gradske uprave Krapine i njezinog približavanja građanima.

– Često trebam uslugu od gradskih službi. Nadam se da više neću čekati danima potreban dokument i neću trebati obilaziti urede – komentirao je jedan Krapinac. Sada je u Krapini moguć povratak u doba neandertalaca u novom Muzeju krapinskih neandertalaca, s jedne strane, a s druge, u Gradskoj upravi ostvarena su najnovija postignuća u e-poslovanju; suvremeni infomatički čovjek kreće se virtualnim svijetom dokumenata i pritom pruža građanima brzu, kvalitetnu i nadasve potpunu uslugu, komentirao je Horvat.

Ključne riječi

Komentara 2

NO
norivrganji
17:13 28.03.2010.

Daj ga naj...Ivančica, dušo moja. Kaj ovaj lik na slici ima veze sa informatikom?? Pa i na njega je Jambrek mislil kad je rekel da neznaju poslai mail. A ovaj na slici (gradonačelnok Horvat) ne usudi se ni pješice proćii kroz grad da nebi koga moral pozdraviti i onda bi si ruku obrisal. Ali ima problem: nema Clintona......

OB
-obrisani-
21:33 06.04.2010.

Razni Jambreki , dudeki i pajdaši su iz naše županije napravili ruinu,a pitaj dragoga Boga kako će to još na kraju završiti.Pedeset postotni pad ulaganja,47 % nezaposlenmost i najniži osobni dohodak u Hrvatskoj.Zašto nema ulagača ?Pa naravno,kad se zna kome se poslovi u županiji daju i tko ih daje.Uvijek isti ljudi.Uvijek isti \"projektanti\" i krojači.Zapošljava se po babi i stričevima,a sve po HNS-SDP ključu.Oglodali ste sva dobra što su vrijedne Zagorske ruke stvarale i zato će netko morati položiti račun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije