Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Krapini otvorena sportska natjecanja branitelja

branitelji, krapina
Mladen Mandić
03.10.2009.
u 14:02

Ministar branitelja Tomislav Ivić na otvorenju susreta rekao je kako će bez obzira na gospodarsku krizu država i dalje voditi brigu o svakom branitelju, no treba zaustaviti daljnje povećanje broja branitelja.

Skoro 1200 branitelja iz svih hrvatskih županija okupilo se u subotu u Krapini na 14. susretima i sportskim natjecanjima dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Ministar branitelja Tomislav Ivić na otvorenju susreta rekao je kako će bez obzira na gospodarsku krizu država i dalje voditi brigu o svakom branitelju, no treba zaustaviti daljnje povećanje broja branitelja, postrožiti kriterije za stjecanje statusa vojnog invalida te pooštriti kriterije za stjecanje mirovine. To će se regulirati i donošenjem novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja.

Na otvorenju je bio i predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang, no na otvorenju nije govorio. Upitan ima li u Hrvatskoj previše branitelja s obzirom da ih je u registru čak 499 tisuća, Habrang je rekao da to nije prevelika brojka jer ih je samo u sanitetu bilo 40-ak tisuća, a svi nisu ni tražili status branitelja. Na upit kako komentira svoj slabi rejting, tek peto mjesto u anketama za izbor predsjednika, Hebrang je rekao kako još nitko do sada nije valorizirao njegov status dragovljca Domovinskog rata i njegov doprinos u stvaranju hrvatske države, a ankete i mediji su i tako u rukama lijeve opcije.
- U anketama sam uvijek bio gubitnik, a na kraju pobjednik, tako će biti i ovog puta - rekao je Hebrang. Predsjednik Udruge Đuro Dečak zatražio je pljesak za sve hrvatske generale s haške optužnice, na što su svi s odobravanjem i zapljeskali.

Ključne riječi

Komentara 3

CA
CaptMikulaMali
19:33 03.10.2009.

Ja sam branitelj i dragovoljac, a prije bih si ruku odsjekao nego glasao za Andriju!

DO
doktorica
14:18 03.10.2009.

trebaju im glasači.

Avatar dragovoljac91
dragovoljac91
05:13 04.10.2009.

sad nam se uvlače a poslije će na nekom ručku dobro podrignuti i zaboraviti sve šata su naobećavali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije