Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Derutne škole
Povratak na članak

U Klinča Selima uči se u zgradi od kancerogenih salonitnih ploča

Školi istječe i druga građevinska dozvola iako se još od 2004. godine nalazi na listi prioritetne gradnje .

Komentari 10

X2
xychhr-200
22:26 12.09.2010.

U tu školu sam i ja nekada hodao - dok je bila nova... tko bi onda razmišljao da je izgrađena iz otrovnih azbestnih ploča..?

VL
TR
tramvajac
23:22 12.09.2010.

I O.Š. Antun Gustav Matoš u zagrebačkom kvartu Maksimir je sagrađena od salonitnih ploča koje se fino truse pa djeca i po 6 sati na dan udišu zrak \"obogaćen\" azbestnim česticama. Nikoga nije briga, a ponajmanje gradsku vlast koja bi trebala financirati obnovu škola. Važniji je stadion.

VL
OB
-obrisani-
00:17 13.09.2010.

umjesto škola,bolnica,vrtića,metroa dobili smo bosansku arenu za zabacu sitnozube stoke i istočnjačke cajke..otvorenje igara u roku od 20 g

VL
SA
salimar
06:11 13.09.2010.

Nije čudo da su stare takve, ali O.Š.Žitnjak je relativno nova, a već je nekoliko puta poplavila sportska dvorana i digo se parket, pa naravno da tada nema tjelesnog. Inače, iako je stara škola bila na mjestu gdje nema tolikoiko prometa, imala lijepo dvorište i igralište, novu su napravili 30 m od ceste prema domovinskom mostu bez podhodnika, nadvožnjaka ili sl. Računa se da će ta cesta imati barem dvije trake ( za sada je samo jedna ) pa se pitam kako će djeca u školu preko autoputa ?!!! Osim toga igralište je na krovu škole , super rješenje. Da ne velim kako je već nakon nekoliko godina premala . Osim toga u istoj zgradi je i vrtić . A da ne velim za parkiranje. Kad je roditeljksi sastanak samo jednog razreda, nastaje kolaps. Sigurno bi za i sebe tako gradili, moš\' mislit\'.

VL
VI
Vito
07:26 13.09.2010.

U Klinča Selima uči se u zgradi od kancerogenih salonitnih ploča Foto: \'Goran Stanzl/PIXSELL\' Piše: Iva Rogulja/VLM – Osnovna škola u Klinča Selima u katastrofalnom je stanju. Pogledao sam slike uz tekst. Nisam znao da se dječje hlače, noge odod stolaca i stolova izrađuju od azbesta. Nisam znao da su bijele pločice i betonsko koristo izrađuju od azbesta. Nisam znao da se dječje školske torbe izrađuju od azbesta. Nisam znao da se okvir vrata i staklo izrađuju od azbesta. Evo, naučih nešto više. Ne bi li taj članak tako bogat slikama azbesta trebao biti u rubrici znanost, ili tehnologija, ili zanimljivosti? Ovako je to samo rekla+kazala bez ijednog konkretnog slikom potkrijepljenog dokaza o azbestu u toj školi. Čak suprotni učinak - pokazuju kako je stara škola dobro održavana, a ne koliko je oronula. Ovim slikama su zapečatili daljnje neuređivanje, jer nema nikakvog razloga za obnovom, budući da postoje škole u mnogo težem građevinskom stanju. Da ne pišem o tome kako LADO svoje nastupe priprema u zgradi na Mažuranićevom trgu u zgradi \"Sokola\" koja je pokrivena azbestnim pločama. Još manje ći pisati o zgradi Etnološkog muzeja čiji je krov isto od azbesta. A tek Učiteljski muzej na trgu HNK. Ili cijeli blok zgrada zvan \"Vatikan\" Ili pročelje policijske uprave u ulicu Matice Hrvatske, kamo novinari svakodnevno idu po porciju \"crne kronike\". Ili cijeli blok zgrada unutar ulica -Hebrangova, Gajeva, Ante Kovačića, Petra Preradovića. Ili cijeli blok zgarda - V. gimnazija, muzej Mimara, osnovna škola. Ili Gospodarka komora na Ruzveltovom trgu. Ili zgrada Hrvatskog novinarskog društva. Da, malo sam se zanio, ovdje se piše o školama, a ne općenito o azbestu po krovovima u glavnom gradu Hrvatske, Zagrebu.

VL
VI
Vito
07:28 13.09.2010.

Tu ne spada Borongajsko i Folnegovićevo naselje čije zgrade su obložene azbestom, zar ne?

VL
VI
Vito
07:30 13.09.2010.

Da ne pišem o azbestnom krovu izgrađenom naknadno kako stara škola, nekad se zvala \"Prvomajsaka\", ne bi prokišnjavala.

VL
VI
Vito
07:33 13.09.2010.

tramvajac -I O.Š. Antun Gustav Matoš u zagrebačkom kvartu Maksimir Jesi našao pravi primjer. Pa novci su išli u Maksimir, samo su \"malo\" skrenuli do stadiona. Po 40.000.000 kuna godišnje u zadnjih nekoliko desetljeća. Tako da ne možeš pisati oati o nebrizi grada o maksimirskom kvartu. Za to ste i glasali na izborima.

VL
VI
Vito
07:43 13.09.2010.

salimar - Računa se da će ta cesta imati barem dvije trake ( za sada je samo jedna ) Vidiš za koga si glasao. Iskreno sam mislio da je Radnička izgrađena od Heinzelove do Domovinskog mosta u širini kao štoto je do Kanalskog puta. No, mogu vas zafrkavati, jer nisam nikad glasao za bandita i njegovu partiju. No, vama u tom dijelu Zagreba je omogućio legaliziranje bespravne gradnje pa ste ga birali. (svaka čast onima koji ga nisu birali u tom kraju, kao i u drugim krajevima hrvatske, ne samo zagreba i okolice) Sad se bunite? U slučaju izbora političara ne vrijedi narodna poslovica - poklonjenom konju se ne gledaju zubi. No, jeste li dovoljno sazrijeli i shvatili tko vas muze i guli? Nisam siguran, jer ne želite prijevremene izbore za gradonačelnika. Pa sad \"šutite\" o stanju u Zagrebu slijedećih još, na žalost, četiri godine.

VL
DU
Deleted user
11:37 13.09.2010.

A pekari koji peku kruh u cijeloj Hrvatskoj, peku kruh u pećima koje su obložene azbestnom. To nikome ne smeta???

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.