Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oluju uzrokovali i znanstvenici

U Kini snježne padaline najveće u posljednjih 50 godina

peking-snijeg
Reuters
13.11.2009.
u 09:32

Osim nesreća s najtežim posljedicama, sjeverne kineske provincije bile su svjedokom i velikog broja prometnih nesreća, ponegdje čak i više stotina u nekoliko dana.

Sjever Kine pogodile su snježne padaline, najveće u posljednjih 50 godina, javljaju kineski mediji, a prenosi Sarajevo-x.com. U snježnoj oluji smrtno je stradalo najmanje 38 ljudi.

Osim nesreća s najtežim posljedicama, sjeverne kineske provincije bile su svjedokom i velikog broja prometnih nesreća, ponegdje čak i više stotina u nekoliko dana, a u jednom je trenutku na cestama ostalo blokirano preko 30.000 vozila. Obilan snijeg zatvorio je i zračne luke u Pekingu, Taoyuanu te u cijeloj sjevernoj Kini.

Zanimljivo je kako su snježne padaline djelomično uzrokovali kineski znanstvenici nastojeći prekinuti sušu.

Komentara 3

CI
cicibela
00:20 14.11.2009.

Kako se u ovo uklapa svjetska mantra o globalnom zatopljenju ???

CA
calif
09:57 13.11.2009.

haha, djelomično, haha. paceri kineski se diletantski i maoistički odnose prema znanosti, pa in ne ferma koja je cijena niti posljedice onog kaj rade. opasni su. a super im je uletila spika o globalnoj promjeni klime pa se mogu vadititi da nisu oni krivi ko naša vlada na gospodarsku krizu. žuta opasnost vreba :-)

SA
Sapientinus
14:45 13.11.2009.

Od kada je ova \"vijest\"? Čovječe - niti jedan inozemni ozbiljni portal o tome više ne piše - osim VL i, gle čuda, \"Sarajevo-x.com\". Dobro jutro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije