Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

U KBC-u Split preminule dvije korisnice domova u Splitu i Makarskoj koje su preboljele koronavirus

Split: Prošireni dio zaraznog odjela, hitni prijem i natpisi na ulazu u HZZO
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
09.06.2020.
u 11:51

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ, obrađena su 33 testa s područja Splitsko-dalmatinske županije i danas nema novooboljelih osoba

Prema izvješću KBC-a Split, tijekom prijepodneva 9. lipnja 2020. preminule su dvije ženske osobe, obje stare 79 godina. Jedna je bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj, a druga korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

Obje su zaprimljene u KBC Split kao pozitivne na COVID infekciju te su se nalazile na respiratoru. Tijekom liječenja testirane su više puta te su bile su negativne na COVID infekciju. Iz splitskog KBC-a napominju da u trenutku smrti nisu bile pozitivne na COVID infekciju, a bolovale su od nekoliko teških kroničnih bolesti.

Video: Alemka Markotić: Moguće je da se cjepivo za koronavirus proizvodi u Imunološkom zavodu

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ, obrađena su 33 testa s područja Splitsko-dalmatinske županije i danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 511 osoba. Jedna osoba je hospitalizirana. Nema zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. Nijedna osoba ne nalazi se na respiratoru.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

Tijekom dana u Splitu se očekuje dolazak muškarca pozitivnog na koronavirus, hrvatskog državljanina iz Nigerije. 

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
12:37 09.06.2020.

vi najavljujete dolazak čovjeka s koronom u split?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije